Codul universitar al drepturilor și obligațiilor studentului din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

In by Cătălin Țîra0 Comments

Dragi colegi,

Vă anunțăm cu bucurie că în ultima ședință din 2012 a Senatului UTCN a fost adoptat Statutul Studentului sau în denumirea sa oficială Codul universitar al drepturilor și obligațiilor studentului din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Acesta este rezultatul unei munci de mai bine de 6 luni a Direcției Educaționale a OSUT, care a propus forma inițială a acestui document. Apoi acesta a fost dezbătut de către reprezentanții studenților împreună cu conducerea universității si a facultăților, ajungând astfel la forma sa finală care a fost adoptată în data de 14.12.2012 de catre Senatul UTCN – forul decizional suprem din UTCN.

La baza acestui document stă în principal Codul universitar al drepturilor și obligațiilor studentului de la nivel național, publicat în data de 4 aprilie 2012 în Monitorul Oficial al României. Statutul la nivel național fiind o inițiativă a ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România) în cadrul căreia OSUT este organizație membră cu drepturi depline.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a militat mai bine de 5 ani pentru ca studenții români să aibă un statut propriu, în care să fie legiferate toate drepturile și obligațiile din mediul universitar.

Adoptarea prezentului cod este  un rezultat al parteneriatul dintre cadrele didactice și studenți, fiind un prim pas în îmbunătățirea sistemului educațional din universitatea noastră, iar responsabilitatea aplicării acestuia ține de fiecare dintre noi. Adoptarea sa este un punct de plecare, care trebuie urmat în perioada următoare: de o analiză a aplicării sale în acest moment, de diverse modificări în regulamentele interne care intră în conflict cu prezentul cod, dar și de elaborarea unor metodologii de aplicabilitate specifice unor drepturi și obligații din acest cod.

Codul în forma sa integrală îl găsiți AICI!.

Cu acesta ocazie OSUT dorește să mulțumească tuturor studenților care și-au adus aportul în realizarea acestui cod!

Latest posts by Cătălin Țîra (see all)

Leave a Comment