Conferinta Finantare.ro intra in scena capitalei

In by Ioan Fodorut0 Comments

  • finantari, investitii si management de proiect;
  • solutii la probleme reale (cash-flow negativ, programe blocate, etc);
  • noi directii de actiune si idei indraznete;
  • speakeri specialisti in domeniu;
  • numeroase premii.

Agenda evenimentului cuprinde 4 dezbateri:
I Care sunt perspectivele fondurilor europene in perioada 2014-2020?
− dezvoltare rurala, cercetare, cresterea competitivitatii, mecanismele de stabilire a prioritatilor,
mediu, energii, start – up, inovare, tehnologii noi, solutii pentru problemele de cash flow si
pentru programele blocate

II Pentru ce proiecte si afaceri este recomandata finantarea din surse private?
− business angels in Romania, fonduri de investitii active, posibilitati de accesare a creditelor
bancare, cofinantarea proiectelor initiate cu fonduri europene, autofinantarea, avantajele
finantarilor din surse private.

III Care sunt principalele tipuri de provocari in implementarea proiectelor cu finantare europeana?
− bune practici in planificare si implementare, impactul proiectelor, cotele de prefinantare,
decontarile intermediare si finale, consultanta in managementul proiectelor si achizitii publice,
provocarile de cash – flow, sustenabilitatea proiectelor.

IV Au nevoie companiile de un birou de managementul proiectelor (PM Office)?
− avantajele si dezavantajele PMO, cultura organizationala, organizatia bazata pe proiecte,
specificul PMO in organizatiile mici, gestiunea portofoliului de proiecte, resurse umane
specializate.

Programul complet si lista speakerilor pe site-ul oficial aici: http://bucuresti2012.finantare.ro

Data: 4 octombrie 2012, cu incepere de la ora 9:00 (receptia 8:15 – 9:00)
Locatia: Bucuresti, Hotel Ramada Majestic, Sala I.L.Caragiale.
Inscrieri: in limita locurilor disponibile, aici: http://bucuresti2012.finantare.ro/inscrieri/

Prezenta ta este foarte importanta la acest eveniment!

Dupa trei editii consecutive organizate la Iasi, Conferinta Finantare.ro, un eveniment devenit traditie in regiunea de Nord – est a tarii, va avea loc si la Bucuresti, in premiera, pe data de 4 octombrie 2012, in sala „I.L.Caragiale” a Hotelului Ramada Majestic.

Structura conferintei, cu patru dezbateri centrale, incurajeaza implicarea activa a publicului prin sustinerea opiniilor proprii si adresarea de intrebari cu privire la urmatoarele subiecte:

I FINANTARE EUROPEANA: Care sunt perspectivele fondurilor europene in perioada 2014-2020? (noi directii de actiune, dezvoltare rurala, cercetare, cresterea competitivitatii, mecanismele de stabilire a prioritatilor, mediu, energii, start – up, inovare, tehnologii noi);

II INVESTITII: Pentru ce proiecte si afaceri este recomandata finantarea din surse private?(business angels in Romania, fonduri de investitii active, posibilitati de accesare a creditelor bancare, cofinantarea proiectelor initiate cu fonduri europene, autofinantarea, avantajele finantarilor din surse private);

III IMPLEMENTARE: Care sunt principalele tipuri de provocari in  implementarea proiectelor cu finantare europeana? (bune practici in planificare si implementare, impactul proiectelor, cotele de prefinantare, decontarile intermediare si finale, consultanta in managementul proiectelor si achizitii publice, provocarile de cash – flow, sustenabilitatea proiectelor);

IV MANAGEMENTUL PROIECTELOR: Au nevoie companiile de un birou de managementul proiectelor (PM Office)? (avantajele si dezavantajele PMO, cultura organizationala, organizatia bazata pe proiecte, specificul PMO in organizatiile mici, gestiunea portofoliului de proiecte, resurse umane specializate).

In randul speakerilor vor fi prezenti: Constanta Bodea – Presedinte al Asociatiei Project Management Romania; Simona Bonghez – Consultant si trainer in Managementul Proiectelor; Marius Bostan – Senior Partner al VMB Partners SA;  Radu Merica – Presedintele Camerei de Comert Romano-Germane; Ovidiu Chiorean – Director Global Finance Private Equity, Melania Coman – Consultant si manager pentru proiecte finantate din fonduri europene; Daniel Cosnita – Presedinte al Asociatiei Clusterelor din Romania; Gabriel Zaharia – Expert Instrumente Structurale in cadrul Centrului de Informare pentru Instrumente Structurale; Alina Sava – Liderul echipei de experti a Centrului de Informare pentru Instrumente Structurale; Victoria Cupet – President of IIBA Romania Chapter; Marian Dobrila – Vicepresedinte al ACRAFE; Catalin-Teodor Dogaru – Trainer, consultant si managing partner la Total Smart Projects; Octavian-Dragomir Jora – Economist, universitar, editor si publicist; Rodica Lupu – Consultant si manager de proiecte cu finantare europeana; Mircea Mihai – Fondator al EXELO, partenerul Global Knowledge in Romania; Radu Onofrei – Presedinte si membru fondator al Asociatiei Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene; Robert Pavelescu – Director executiv ACRAFE; Cristian Ionescu – Country Cluster Manager @ Coface Augustin Purnus – Director General al Spider Management Technologies Romania; Ovidiu Rata – Director general al Relians Corp; Costin Sorici – Director general al Project Management Solution, Florin Bonciu – Prof. univ. dr, Prorector – Cercetare Stiintifica, Universitatea Romano-Americana, Bucuresti, Ionel Timisan – blogger managementul-proiectelor.ro, Vladimir Topan – President at The Ludwig von Mises Institute – Romania.

La eveniment sunt invitati sa participe antreprenori, reprezentanti ai IMM-urilor, APL-urilor si ONG-urilor, ai firmelor de consultanta si firmelor de project management, manageri de proiect, detinatori de proiecte in derulare sau persoane interesate sa isi dezvolte o afacere cu fonduri europene sau private si toti cei pentru care subiectele analizate in cadrul evenimentului prezinta un real interes.

Conferinta Finantare.ro este realizata cu sprijinul: Spider Management Technologies Romania, Toyota Romania, Universitatea Romano- Americana, Avensa, Konsent, Truman Consultants, MRS Roconsult 2006, Project Management Solution, Exelo, Polirom, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Art  Georgies.

Parteneri media: Wall Street, Money Channel, EconomiaOnline, Calendar evenimente, Promo afaceri, Business24, Ziare.com, Business Review, Romania Libera, Cariere, Startups.ro.

Participarea la Conferinta Finantare.ro se face pe baza de bilete care pot fi achizitionate prin simpla completare a unui formular direct pe site-ul oficial al conferintei la adresa: bucuresti2012.finantare.ro/inscrieri.

Informatii suplimentare va pot fi oferite de catre managerul de proiect Carmen Dumea la tel: 0743 087 270, sau prin e-mail: [email protected].

Conferinta Finantare.ro va mai avea loc in anul 2012 si la Cluj-Napoca pe data de 29 noiembrie.  Inscrierile au fost lansate, cu reduceri la cumpararea biletelor pana la 1 noiembrie. Acceseaza site-ul cluj2012.finantare.ro pentru a fi la curent cu toate noutatile evenimentului.

Editiile anterioare ale Conferintei Finantare.ro au reunit la Iasi in jur de 400 de participanti din diferite orase si localitati din tara. Programul a fost structurat in workshopuri si prezentari sustinute de peste 60 de speakeri, fiind marcat de momente speciale precum: 2 lansari de carte (“Networking – Un ghid de supravietuire pentru profesionisti”, semnata de Filipe Carrera, respectiv “Antreprenoriat. Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri” de Marius Ghenea), lansarea comunitatii online a managerilor de proiect, lansarea unei reviste online de economie si numeroase premii oferite participantilor. Conferintele Finantare.ro au fost realizate cu sprijinul a  peste 30 de parteneri si sponsori si a unui numar aproximativ de 50 de parteneri media.

Find me on

Ioan Fodorut

Președinte at OSUT Cluj-Napoca
Student în anul 3 la Facultatea de Automatică și Calculatoare
Find me on

Leave a Comment