Crosul Universității Tehnice

In Noutati by Ioan Fodorut0 Comments

Mulți oameni doar există, prea puțini trăiesc. Cei care își trăiesc viața cu adevărat încearcă întotdeauna să iasă din zona lor de confort, să-și depășească limitele și să încerce lucruri noi în fiecare zi.

Depășirea limitelor e o metodă prin care omul își construiește sau reconstruiește încrederea în sine, experimentarea unor lucuri noi fiind dovada că oamenii încă au curajul să trăiască frumos și „la maxim”. Adevărul este că singurele limite umane sunt cele impuse de mintea fiecăruia, deoarece oamenii au dat dovadă de prea multe ori că se pot face lucruri mărețe, dar să existe voință. Fiecare succes începe cu decizia de a încerca, și niciodată nu e prea târziu pentru un nou început, un nou scop.

Unul dintre sporturile care promovează idea de depășire a limitelor este alergatul. Cu fiecare kilometru, corpul arde mai multe calorii, creierul se oxigenează mai bine și circulația se intensifică, determinând o revigorare a întregului organism.

Cei care practică alergatul au putut observa îmbunătățiri ale concentrării, memoriei și o stare generală îmbunătățită. Fiecare nou kilometru e o nouă încercare, fiecare kilometru finalizat e un pas înainte față de limita precedentă. Se zice despre acest sport că e în fruntea activităților care alungă anxietatea, stresul și lipsa încrederii în sine.

Alergatul oferă, pe langa beneficii fizice, și beneficii psihice, începând cu gânduri precum: “Crede că poți și deja ai parcurs jumătate din drum”, iar cei care practică acest sport pot spune că e mult mai profundă satisfacția de după o alergare bună, decât doar simpla dorință de a alerga. Majoritatea oamenilor vor să vadă sau să simtă cât mai repede o diferență, dar renunță, pentru că nu apar minuni doar cu o alergare. Însă o alergare este primul pas, iar orice drum către un scop anume începe cu un pas. Așa că toți oamenii să aibe curajul să facă primul pas și să înceapa un nou drum.

Curând, va veni ocazia pentru cei interesați, să-și testeze limitele și să înceapă un nou drum alături de mulți alți participanți, inclusiv studenți, profesori și mulți alții. Luna noiembrie e încununată cu evenimentul sportiv Crosul UT.

Crosul UT oferă, nu numai tinerilor studenți ai Univeristății Tehnice din Cluj, ci și studenților de la alte facultăți din zona clujeană, angajaților Universității Tehnice din Cluj și partenerilor, ocazia să-și petreacă o zi în afara rutinei, desfășurând o activitate care îi va dezvolta personal, și va avea și obiective nobile.

Evenimentul este unul caritabil, beneficiarul fiind Secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Oncologic Cluj și se va desfășura pe data de 19 noiembrie 2016, la ora 11:00, în Parcul Central.

Cros-ul se va derula în cele mai bune condiții mulțumită sponsorilor și partenerilor noștri: Arobs, Sport Vision, Digital Core Studio, Oriflame, Runners Club și Auchan sub meticuloasa coordonare a Organizației Studenților Universității Tehnice.

Sunt așteptați participanți în număr cât mai mare, dar și susținători de-ai lor. Adună-ți gașca, colegii de facultate, de birou, invită-ți profesorii la Crosul UT și alergați cu toții pentru voi și mai mult, pentru copii care și-ar dori să poată face și ei așa ceva. Haideți să trăim din plin, haideți să trăim frumos!

Formular de înscriere: https://goo.gl/nYXyT8

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/2016063231953416/

Find me on

Ioan Fodorut

Președinte at OSUT Cluj-Napoca
Student în anul 3 la Facultatea de Automatică și Calculatoare
Find me on

Leave a Comment