Debattle – Competiție de Dezbateri Academice

In Noutati by Ioan Fodorut0 Comments

Participă la prima ediție a Debattle, competiția de dezbateri organizată pentru studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca!

OSUT Cluj-Napoca te invită să participi împreună cu colegii tăi SÂMBĂTĂ, 10 Decembrie, începând cu ora 11:00, la primul concurs de dezbateri organizat în UTC-N, pentru studenți ai Universității Tehnice. Formatul este World Schools. Înscrierile se pot realiza în echipe de 3 persoane sau individual, urmând ca echipele să se formeze la fața locului.

Formular de înscriere: https://goo.gl/forms/Mby5PLjGRTFWwe7T2

Pentru alte detalii, numărul de telefon de contact este: 0741 742 418

Ce este debate-ul?

DEBATE-ul este o formă structurată de dezbatere educațională, compusă formal din echipe cu un număr egal de membri. Aceștia sunt puși în situația de a pune în valoare “pro” și  “contra” argumente diferite pentru ambele fațete ale unor chestiuni asupra cărora oamenii, deși bine intenționați, pot fi în dezacord.

Dezbaterile se bazează pe argumentarea logică a ideilor în cauză, acestea fiind susținute pe baza unor dovezi și nu doar de simple opinii; prin urmare, nu sunt doar niște discuții în van.

În general se alege o temă/moțiune, pe baza căreia cei implicați “discută” în contradictoriu, urmând să câștige echipa care a reușit să-și argumenteze cel mai bine punctul de vedere, pe baza criteriilor implementate pentru astfel de dezbateri.

Debate-ul este un exercițiu de abilitate în comunicare, îndeosebi în sfera spațiului public, cât și pentru dezvoltarea gândirii critice și a argumentării logice, și nu pentru stabilirea adevărului privind ideile echipei câștigatoare.

 

La ce este bun debate-ul?

Având în vedere faptul că nu poți vorbi despre o temă anume fără a te documenta, debate-ul ne și învață. Înainte fiecărui meci de debate, este nevoie de o informare și o analiză a ceea ce urmează să argumentam, să contrargumentam, să discutăm; prin urmare ne îmbogățim cultura generală.

Învățăm să ne structurăm mult mai bine ideile atunci când vrem să vorbim despre ceva anume. Debate-ul are anumite criterii de organizare a ideilor și a timpului alocat acestora.

Find me on

Ioan Fodorut

Președinte at OSUT Cluj-Napoca
Student în anul 3 la Facultatea de Automatică și Calculatoare
Find me on

Leave a Comment