Engineering Summer University 2018

In Noutati by Josh Vladescu0 Comments

Organizaţia Studenților din Universitatea Tehnică (OSUT) în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca , va organiza în perioada 15-29 Iulie 2018 a 5-a ediţie a proiectului educaţional “Engineering Summer University“. Şcoala de vară se adresează absolvenţilor de clasa a 11-a şi are ca scop familiarizarea acestora cu viaţă de student politehnist.

Prin Engineering Summer University, vrem să le acordăm elevilor ocazia unei noi perspective privind viitorul lor. Suntem convinși că viitorul este al nostru, al tuturor, și ține de noi să contribuim la o zi de mâine cât mai bună, atât pentru noi înșine, cât și pentru generațiile care urmează să vină. Dorim să le inspirăm elevilor aceeași dorință de a schimba lumea spre bine, începând, de ce nu, cu o tabără de vară. Din acest motiv, peste 90 de studenți voluntari au muncit timp de luni de zile la bunul demers al proiectului.

Timp de două săptămâni, elevi din toată ţara adimişi în cadrul programului, vor fi iniţiaţi în viaţa universitară, având contact direct cu profesorii facultăţii la care au aplicat dar şi cu un număr de studenţi din cadrul acestora. Participanţii vor lua parte la o serie de cursuri, seminarii şi laboratoare în cadrul facultăților universității, care îi vor ajuta să se familiarizeze cu elementele din sistemul de învăţare, predare şi evaluare din cadrul facultăţii pentru care au optat.

Peste 140 de elevi, împărțiți în trei ramuri, și anume 60 elevi pe ramura Electro, 45 elevi pe ramura Mecanică, și 40 de elevi pe ramura Construcții vor participa la activități sociale, educaționale, sportive și de voluntariat, pregătite de cei peste 90 de studenți voluntari din echipa ESU.

Engineering Summer University face parte din platforma “Universităţi de vară pentru elevi”, lansată de către ANOSR şi Consiliul Naţional al Elevilor, şi este un proiect local, constituit după modelul “Junior Summer University “ iniţiat de OSUBB Cluj în urmă cu peste 10 ani. Proiectul este făcut posibil prin susținerea partenerilor și sponsorilor noștri, cărora dorim să le mulțumim: OSSIMM, AStA, UTCN, CTP, Casa de Cultura a Studentilor, Magneti Marelli, Weber Saint Gobain, Rigips Saint Gobain, Pancake house, MADO, Yoummock Hammocks și Decathlon România.

 

Pentru mai multe detalii, accesaţi website-ul proiectului: esu.osut.org

Țineți pasul cu activitatea Engineering Summer University în timp real pe paginile noastre de social media:

Facebook: facebook.com/engineering.summer.university

Instagram: instagram.com/engineering.summer.university

 

Leave a Comment