Engineering Summer University // Prima zi de facultate!

In Noutati by Ioan Fodorut0 Comments

  1. IMG_8295 IMG_8296 IMG_8297 IMG_8298 IMG_8299 IMG_8300 IMG_8303 IMG_8306 IMG_8308 IMG_8309 IMG_8310

Așa arătă prima zi de cursuri și laboratoare pentru elevii de clasa a XI-a participanți la Engineering Summer University!

Începând cu următoarele zile, anul universitar își deschide porțile, urmând ca noii studenți să facă cunoștință cu profesorii ce au să le predea și cu noile materii ce le vor da „mari bătăi de cap” în sesiune. În acest moment, participanții sunt împărțiți în funcție de facultatea la care au fost repartizați, fiind în permanență însoțiți la ore de către voluntarii organizatori. Pentru a fi primiți în examene, micii studenți sunt obligați să fie prezenți la toate activitățile universitare susținute, și anume cursuri cu lecții teoretice și la laboratoare. Tematicile abordate sunt extrem de folositoare, dar și fascinante în același timp, iar sentimentul de a te simți student pentru o săptămână este cu siguranță unul de neînlocuit.

Să fim înțeleși, facultatea e facultate, dar distracția are un cuvânt major de spus. Astfel că, pe parcursul șederii se organizează diverse seri de socializare cu board games, plimbări prin Cluj, în centru, la cetățuie etc. În plus, au loc party-uri tematice în diverse locații, se planifică ieșiri la bowling, biliard și fel de fel de alte activități. Cum e și normal, după perioada de cursuri, urmează sesiunea. Acum, programul se schimbă, „studenții” fiind nevoiți să-și însușească ceea ce le-a fost predat anterior, pentru ca mai apoi să susțină câte un examen la fiecare materie. Ca o incursiune în timp și spațiu, în ultima zi se desfășoară festivitatea de absolvire, cu robe, tichii și diplome. Într-un final, în loc de „la revedere” mai au loc încă câteva ultime activități și jocuri, precum: treasure hunt, olimpiada cu probe care mai de care mai trăznite și altele.

 

Find me on

Ioan Fodorut

Președinte at OSUT Cluj-Napoca
Student în anul 3 la Facultatea de Automatică și Calculatoare
Find me on

Leave a Comment