Engineering Summer University

In Noutati by Cristi Tohătan0 Comments

Doreşti să devii student al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, dar ai nevoie de un impuls pentru a-ţi consolida alegerea făcută? Vrei să îţi faci prieteni noi sau să îţi petreci două săptămâni din vară alături de cei vechi învăţând lucruri interesante, benefice pentru viitorul tău statut de absolvent al liceului? Doreşti să ai parte de experienţe unice şi de “inside-uri” ale vieţii de student alături de viitorii tăi colegi de facultate? ESU (Engineering Summer University), ajunsă deja la cea de-a 6-a ediţie, aduce soluţia perfectă pentru toate aceste întrebări.

“Engineering Summer University” este o tabără organizată în fiecare an de către Organizaţia Studenţilor din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT) şi constă într-o multitudine de activităţi desfăşurate pe perioada de 16 – 30 Iulie.

Participanții sunt împărțiți pe trei ramuri: Electro, Mecanică, respectiv Construcții, iar scopul acesteia este de a oferi un „preview” al experienței studențești la UTC-N, fiecare ramură avânt activități academice specifice. Astfel, principalele activităţi care vor avea loc variază de la participarea la cursuri, laboratoare şi sesiuni de examene în cadrul facultăţii alese, până la treasure Hunt, worskshop-uri, ieşiri la gradina botanică, jocuri de team-building, jocuri sportive, petreceri, seri de folk, seri de filme și de desene animate, diverse provocări amuzante şi concursuri zilnice între echipe. Acestea fiind spuse, garantăm că vei găsi activităţi care se mulează pe stilul tău şi că îţi vei crea amintiri unice într-un cadru prietenos şi sigur.

Dacă încă nu eşti convins de ceea ce putem oferi în cadrul ESU, te invităm să citeşti părerile voluntarilor ediţiilor trecute:

“ESU? Doar când aud ESU tresar şi mă loveşte un val de entuziasm, energie si bună dispoziţie. Nu ai cum să descrii experienţa asta in câteva rânduri pentru că este un conglomerat de sentimente şi intensitate rar întalnite. Deja zâmbesc doar gândidu-ma la ultimele 2 ediţii. Două ediţii atât de diferite pentru mine (dar nu asta contează), care au în comun fericire, nebunie, epuizare şi o grămadă de oameni faini!

Corabie Maro, nu v-am uitat niciodată! Prima întalnire în faţă la Casino în care era o dezorganizare de nedescris şi dupa 2 săptămâni, chiar dacă nu am câştigat “Perla” cea mare, am câştigat o vară de neuitat.

Ananesilor! Voi aţi dobândit o efervescenţă, o unitate şi o creativitate INCREDIBILĂ, rezultatele vorbind de la sine. Aveţi tot respectul şi admiraţia mea!

ESU? Esu este despre nopţi nedormite, fie din cauza distracţiei, fie din cauza muncii; ESU este despre familie, respect, într-ajutorare, poveşti care transformă necunoscuţi în prieteni pe viaţă; Esu este despre a da totul până la ultimul strop de transpiraţie pentru a vedea zâmbete mai strălucitoare decât orice chelie, zâmbete care te împlinesc, zâmbete care îţi rămân în cap şi nu ai cum să le uiţi prea repede; Esu este despre a profita la propriu de fiecare secundă, pentru că acele 2 saptamani ajung să devină mai intense si mai productive decât luni întregi! Esu este despre a face orice pentru ca cei din jurul tău să fie fericiti și să se simta bine, să transformi 14 zile în cele mai frumoase experienţe pentru orice elev de clasa a 11-a.

ESU înseamnă pentru mine voluntarii care mi-au devenit cei mai dragi prieteni, care m-au făcut să mă simt acasă în Cluj; ESU este generator de energie şi putere şi te face să te trezeşti în fiecare zi cu zâmbetul pe buze şi să aştepţi cu nerăbdare o nouă zi. Esu is simply the best!” – Arthur Iakkel, voluntar

”Ai crede că experiența ESU este foarte diferită de la participanți la voluntari, dar, să fiu sinceră, nu este deloc așa. ESU înseamnă, din ambele ipostaze, două săptămâni mai bune decât orice vacanță, orice călătorie sau orice ieșire. Două săptămâni în care eşti luat prin surprindere de câți oameni faini se pot aduna în cateva etaje de cămin sau de cât de mult poți să te apropii de niste persoane care, cu câteva zile în urmă, îți erau complet necunoscute.

ESU este locul în care atmosfera e aşa faină încât uiţi că orele dormite în ultimele nopţi nu ar fi în mod normal de ajuns și preferi să petreci cât de mult timp poți împreună cu oamenii care ţi-au devenit brusc prieteni.

La ESU nu ai timp să te plictisești. Fie în campus, la facultate sau prin Cluj, ziua e plină de activități pregătite de noi special ca să țină pe toata lumea în priză pe tot parcursul zilei.

În final, cel mai tare lucru la ESU e faptul că o să poți să spui că ai cunoscut oameni din toate colţurile țării. O să mergi acasă, o să vorbești 3 accente combinate și o să folosești expresii și regionalisme pe care nimeni nu o să le înțeleagă. Pe lângă asta, cand o să ajungi intr-un oraș în care nu ai mai fost până acum, ai foarte multe șanse să cunoști pe cineva de la ESU care stă acolo și pe care să îl scoți la o cafea.

Deci, nu rata ESU, e cel mai fain lucru care se întâmplă vara asta!

Sper să ne vedem peste o lună jumate” – Ioana Radu, voluntar

Alătură-te studenţilor voluntari şi ai elevilor de clasa a 12-a care revin în cadrul taberei ESU datorită experienţelor trăite personal în urmă cu un an, experimentează viața de student încă din liceu, fură startul și vino la cel mai fain proiect al verii! Te aşteptăm!
Pentru mai multe detalii, intrați pe site-ul Engineering Summer University.

Echipa OSUT Cluj vă stă la dispoziție pe adresa de e-mail sau pe pagina noastră de Facebook.

Articol redactat de Conț Miruna.

Leave a Comment