Expoziţie a artistului japonez Akinori Oishi în premieră în România, la Japan Play Transylvania.

In by Ioan Fodorut0 Comments

Expoziţie a artistului japonez Akinori Oishi  în premieră în România, la Japan Play Transylvania.

Festivalul Japan Play Transylvania are onoarea de a aduce la Cluj-Napoca o expoziţie inedita de lucrări semnate de reputatul grafician nipon Akinori Oishi. Ilustrațiile vor fi expuse în cele două zile ale festivalului, 28 şi, respectiv, 29 aprilie, în holul Casei de Cultură a Studenţilor.

Lucrările lui Akinori Oishi, create cel mai frecvent în pix sau carioca, se concentrează pe animaţiile interactive, fiind formate adesea dintr-o multitudine de caractere grafice mici și repetitive, care au impact puternic asupra tuturor categoriilor de public.

Akinori Oishi s-a născut în Japonia în 1972 şi a studiat Artele Plastice la Universitatea de Arte din Kyoto, precum şi multi-media la International Academy of Media Arts and Sciences (IAMAS), în Ogaki, Japonia.

 

În 2001, a câştigat premiul MILIA (International Multi-Media Fair in France). Ulterior, a lucrat în studioul francez de creaţie în design TeamcHmAn, până în 2003. Pe lângă activitatea de artist grafic, Akinori Oishi este profesor la Universitatea de Arte Tama din Tokyo, precum şi profesor-asociat la Universitatea de Arte şi Design Laussane din Elveţia.

Deşi artistul nu va putea fi prezent personal la Cluj-Napoca, organizatorii au demarat demersurile pentru a-l aduce pe Akinori Oishi în România la ediţia din 2013 a festivalului Japan Play Transylvania.

Vă aşteptăm la o expoziţie grafică creativă şi non-conformistă, o premieră pentru publicul din România.

Expoziţie a fotografului Victor Cristescu la Japan Play Transylvania

 Festivalul Japan Play Transylvania (JPT) va găzdui în zilele de 28 şi 29 aprilie o expoziţie de 20 de fotografii semnate Victor Cristescu, la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca.

Victor Cristescu este fondatorul Live Aeons Photography, nume sub care îşi desfăşoară activitatea de fotograf la numeroase evenimente live. Între iulie 2011 şi februarie 2012 au fost organizate 4 expoziţii ale fotografului Victor Cristescu, acestea bucurându-se de un feedback pozitiv din partea publicului.

Apariţia Live Aeons în cadrul festivalului JPT va aduce o galerie de 20 de imagini, ilustrând reprezentaţiile live ale toboşarilor trupei nipone Yamato, din cadrul concertului acestora în Polonia din 16 martie 2012. Trupa Yamato a fost înfiinţată în anul 1993, bucurându-se de un real succes în Japonia şi promovându-şi muzica prin turnee în peste 50 de ţări. Cel mai recent spectacol al grupului nipon se numeşte Gamu Shara – The Beat of Courage- un show unic, unde sincronizarea perfectă şi tehnicitatea interpretării se îmbină cu naturaleţea şi spontaneitatea mişcărilor. Instrumentele de percuţie japoneze, costumele tradiţionale şi dinamismul interpreţilor sunt o marcă culturală a tradiţiei nipone, surprinse cu succes în fotografiile lui Victor Cristescu.

Reamintim că accesul la Turnul Croitorilor în cadrul JPT va fi gratuit.

Suzuki – sponsor official al festivalului Japan Play Transylvania

Suzuki Motor Corporation, prin Biroul de Reprezentanță Suzuki România și G&C Motors, dealer-ul autorizat din Cluj-Napoca, va fi sponsorul oficial al Japan Play Transylvania – primul festival interactiv dedicat culturii japoneze tradiţionale şi moderne din România.

Suzuki Motor Corporation a fost fondat în anul 1908, iar în prezent este al nouălea cel mai mare producător mondial de automobile, după volumul de producţie, având centre de fabricaţie în 26 de ţări. Singura capacitate de producție din Europa, Magyar Suzuki Corporation din Esztergom, Ungaria, a produs, până anul trecut, peste 2.000.000 de automobile.

În 2008 compania şi-a deschis reprezentanţă şi în România, din același an, G&C Motors devenind dealer oficial în județul Cluj.

În cadrul JPT, transportul invitaţilor în oraşul Cluj-Napoca va fi făcut cu automobilele puse la dispoziție de G&C Motors.

„Ne bucurăm că se organizează un asemenea eveniment în România şi că îl putem susţine. Sperăm că publicul român va fi încântat de tot ceea ce oferă bogata cultură a Japoniei”, a declarat Alin Radu, director general Suzuki România.

„Am sprijinit și vom continua să sprijinim manifestările culturale organizate în orașul nostru. Acest festival va fi o delectare pentru publicul clujean. Sperăm să putem vedea reeditată această manifestare artistică și pe viitor”, a adăugat Aurel Chirtes, director general G&C Motors.

Reamintim că festivalul cultural Japan Play Transylvania se va desfăşura în perioada 28-29 aprilie, la Cluj-Napoca, având două locaţii principale: Casa de Cultură a Studenţilor şi Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor.

Find me on

Ioan Fodorut

Președinte at OSUT Cluj-Napoca
Student în anul 3 la Facultatea de Automatică și Calculatoare
Find me on

Leave a Comment