Festivalul Universitati Tehnice 2014 (5 Mai – 1 Iunie)

In by 0 Comments

newsletter cover

FESTIVALUL UNIVERSITĂŢII TEHNICE

Festivalul Universității Tehnice este un eveniment organizat anual, atingând un număr de  peste 35.000 de beneficiari direcți și 60.000 beneficiari indirecți pe parcursul celor patru ediții ale sale deja desfăşurate. Recent, Festivalul Universităţii Tehnice a fost declarat ca fiind cel mai mare festival din toată ţara susţinut de o singură organizaţie studenţească.

Desfăşurat în perioada 5 – 1 iunie 2014, Festivalul Universităţii Tehnice îşi propune diversificarea vieţii studenţeşti, dar şi dezvoltarea persoanlă şi profesională, prin intermediul unei varietăţi foarte largi de proiecte culturale, sportive,profesionale şi de divertisment.

Prin intermediul Festivalului, OSUT aduce în fața studenților o alternativă la dezvoltarea profesională pe care aceştia o primesc în facultate, facilitându-le acestora accesul la piața de muncă din metropola clujeană și totodată accesul la informațiile cu privire la ultimele cerințe în domeniile de interes ale viitorilor ingineri, toate acestea prin intermediul târgurilor de companii unde se propune studenților o abordare profesională mai puțin formală, concretizată prin training-uri, workshop-uri,  concursuri educaționale, conferințe, toate cu scopul de a stimula și de a valorifica potențialul și capacitățile fiecărui individ în parte.

Pentru că un om, pentru a se afirma în societate, are nevoie de o cultură solidă, OSUT a pregătit și activități care satisfac nevoile culturale ale studenților, precum: MasterQuiz, un concurs de cultură generală deja arhi-cunoscut în rândul tinerilor, seara de filme la Cinema Mărăşti, sau mini-festivalul muzical „Ritmic de Mai”.

Nu se poate ignora, evident, nici partea de divertisment din cardul Festivalului, organizându-se o varietate foarte largă de evenimente concepute pentru a da libertate de exprimare sudenților în ceea ce privește distracția şi pentru a le oferi acestora posibilitatea de a se destinde şi de a lega noi prietenii.

Organizația Studenților din Universitatea Tehnică și-a creat un renume în ceea ce privește implicarea în evenimente axate pe sănătate. Scrisorile de mulțumire primite de la Centrul de Transfuzii Sangvine Cluj și de la Ministerul Sănătății sunt o dovadă intangibilă că ne preocupă sănătatea celor din jurul nostru, propunându-se și anul acesta noi activitați, precum training-ul organizat de cei de la Smurd, sau proiectul „o ţigară = un prezervativ”, proiect menit să atragă atenţia asupra unor problematici importante din domeniul sănătăţii.

POLISPORT este cel mai de amploare proiect pe ramura sportivă la care pot participa studenții din Cluj Napoca. Este cunoscut faptul că toate generațiile actuale de studenți abandoneză sportul și mai ales cel de echipă în favoarea calculatorului sau a distracțiilor nocturne. Astfel atragerea a cât mai mulți stundenți în activitățile noastre ar fi un adevărat succes.

OLIMPIADA TRĂZNIŢILOR este un eveniment marca OSUT, având grupul țintă studenții nonconformiști, plini de dinamism, energie, care vor să iasă în evidență prin participarea la diferite probe trăsnite, acestea fiind menite să scoată din monotonie viața studenților odată cu venirea primăverii.

Pentru mai multe detalii, precum şi lista completă a evenimentelor, puteţi accesa şi pagina de web a festivalului: www.festivalut.osut.org

 

 

 

Leave a Comment