Festivalul Universității Tehnice 2017

In Noutati by Ioan Fodorut0 Comments

Organizația Studenților din Universitatea Tehnică este o organizație non-guvernamentală, cu activitate începând din data de 01.10.2003. OSUT reprezintă şi apără drepturile studenţilor, contribuie la nevoile educaţionale, sociale şi culturale ale acestora. Mediul dinamic din acest cadru organizat formează liderii de mâine şi le dezvoltă abilităţile antreprenoriale şi de comunicare prin coordonarea de proiecte desfăşurate in colaborare cu alte organizaţii şi companii. Totodată, OSUT înseamnă prietenie, onoare, responsabilitate, ambiție, inițiativă, respect și motivație.

Unul dintre proiectele OSUT-ului de mare anvergură, desfășurat în perioada 08.05.2017-28.05.2017 este Festivalul Universității Tehnice, care îmbină toate activitățile de care au nevoie studenții: culturale, sportive, educaționale, dar și de divertisment.

Pe lângă obositoarele cursuri, seminarii și laboratoare la care sunt nevoiți să meargă zi de zi la facultate, aceștia pot să își dea frâu liber imaginației și să participe la hackaton-ul Polihack, unde, conform unei teme și a unor structuri, ei trebuie să programeze și să construiască diverse dispozitive, urmărind cerințele date. Dacă sunt studenți din ani terminali care își caută un loc de muncă în domeniul în care studiază, sau dacă caută posibile internship-uri, atunci Infotech-urile sunt soluția. Electrotech-ul se adresează studenților de pe ramura de electro, Mecanictech pentru ramura de mecanică, Instaltech pentru instalații, iar ConstructInfo pentru studenții de la Arhitectură și Urbanism, respectiv Construcții.

Cu siguranță există studenți cărora le place să vorbească, să își expună ideile pe o anumită temă, să își apere prietenii în diversele divergențe care apar pe parcurs. Astfel, OSUT organizează competiția de Debattle, în data de 06.05, competiție în care ei pot să își îndeplinească obiectivele de mai sus.

Obosiți și cu siguranță plictisiți de tot ce înseamnă facultate, studenții au posibilitatea de a se relaxa și de a ieși din monotonia zilnică prin practicarea diverselor sporturi, desfășurate în cadrul Polisportului. Aceștia pot să opteze între campionatele de cruce, de PC gaming, înot, biliard, skanderberg, wallclimbing, fotbal etc. Trebuie amintit, de asemenea, și de Crosul UT, o competiție sportivă în care politehniștii au posibilitatea să își întreacă profii în data de 13.05, parcurgând traseul marcat din Parcul Central.

Bineînțeles, studenții sunt așteptați și la Cinema Mărăști, pentru a petrece o seară alături de prietenii lor, fiind acompaniați de unele dintre cele mai bune filme apărute recent. Pentru cei care îndrăgesc dansul sau vor sa învețe stiluri noi și să iasă din zona de comfort, se organizează, în Clubul Cultural din Observator, Dansez pentru mine.
În data de 20.05, are loc Campus Day, o zi dedicată studenților care stau în cămine și nu numai, o zi în care aceștia au ocazia să își depăneze amintirile acumulate până în prezent din viața studențească, să socializeze și să cunoască temperamente noi. Timpul este trecător, dar prieteniile și amintirile sunt veșnice.

Antrenați atât mintal cât și fizic în urma competițiilor pe care le pune la dispoziție OSUT-ul, politehniștii au ocazia să arate lumii că, pe cât de bine programează și rezolvă diverse probleme tehnice, pe atât de bine se pot distra la party-urile organizate cu ocazia Festivalului Universității Tehnice: Opening Party în PHI18, WrONG Decisions în Flying Circus și Brace yourself Party în Euphoria Music Hall.

Echipa #OSUTCJ vă urează o lună plină de distracție și productivitate!

Find me on

Ioan Fodorut

Președinte at OSUT Cluj-Napoca
Student în anul 3 la Facultatea de Automatică și Calculatoare
Find me on

Leave a Comment