În atenția studenților cu mai mult de 30 de credite restante!

In by 0 Comments

Recomadările noastre în această situație sunt următoarele:

Solicitați conducerii facultăților (cere la secretariat) ca reîmatricularea (repetarea) în același an de studiu să fie făcută, dacă este posbil, la buget.
În mometul reîmatriculării aveți dreptul să contractați în avans materii de pe anul viitor universitar, în mod gratuit, în limita celor 60 de credite bugetate (sau cu taxa) corespunzătoare unui an de studiu.

Toate materile nepromovate, indiferent de an, devin materii de an curent.
n – numar de credite restante de pe toti anii de studiu
60 – n – numar de credite care pot fi contractate în mod gratuit (fiind cuprinse în anul bugetat daca acest lucru este posibil, în funcție de nr. de locuri bugetate/facultate/specializare/an, sau în anul cu taxă).

Suplimentar pe lângă aceste 60 de credite (credite nepromovate din anii anteriori + credite promovate în avans gratuit) se mai pot contracta în avans înca 30 de credite contra cost (50 lei/ credit).

De exemplu: un student care are 32 de credite restante poate contracta în avans din anul următor un nr maxim de 58 de credite.
Deci, vă sfătuim să luați legătura cu secretariatele voastre până la inceputul anului universitar sau cel tarziu in primele doua saptamani dupa 1 octombrie, pentru a vedea exact care este situația fiecăruia dintre voi.

Pentru orice fel de nelămuriri vă stăm la dispoziție.

Echipa OSUT!

Leave a Comment