Infotech 2019

In Noutati by Josh Vladescu0 Comments

În perioada 11-15 martie, alături de peste 20 de firme, peste 100 de voluntari și peste 1200 de studenți prezenți la standuri, prezentări și workshopuri, Infotech-ul a împânzit clădirile Universității Tehnice cu firme în scopul de a oferi un punct de pornire studenților în viitorul lor.

Ce înseamnă Infotech pentru noi? Un singur proiect, o singură organizație, o singură săptămână,un singur slogan, un milion de trăiri, de limite depășite, un milion de fiori și de contradicții privind satisfacția reușitei și frica de eșec.

”Descoperă viitorul” este sloganul evenimentului, ”Să vă împărtășesc ce am descoperit eu? Infotech nu e doar un proiect drag sufletului meu, ci o realizare, O concretizare a dedicării fiecărei voluntar în parte. O experieță constructivă bazată pe evoluție”, povestește unul din voluntari ca impresie lăsată de eveniment.

Într-adevăr Infotech reprezintă o șansă de a cultiva admirație și imaginație, pliindu-se perfect pe domeniile care caracterizează fiecare persoană în parte. ”ConstructInfo a reușit să-mi acapareze atenția în totalitate încă de la primul task. A fost despre satisfacția simțită și resimțită la finalul fiecărei activități care te depășea de la primul task, implicarea ireproșabilă a voluntarilor, întâlnirile și discuțiile cu persoane cărora le-am studiat cariera în detaliu, fără a îndrăzni să visez că împărtășim aceleași păreri, despre fost O SU(per) Tare încercare de a mobiliza stundențimea! Despre niște super bombonele dragi mie (prietenii știu de ce)”, continuă voluntarul Infotech.

Orice student ajunge în momentul în care se gândește la viitor, sau este obligat de facultate să-și găsească un job pentru a-și realiza practica. Acest moment este o provocare pentru că reprezintă un orizont necunoscut de cele mai multe ori. Voluntarii OSUT, prin intermediul Infotech, au dorit să îndepărteze confuzia și să îmbunătățească situația studenților care încă nu știu care este primul pas în proiectarea viitorului. Proiectul are drept scop ghidarea studenților în alegerea unui internship și prezentarea oportunităților ce îi așteaptă, în cadrul unor workshopuri, traininguri și standuri la care persoane cu experiență, din diferite domenii, sunt entuziasmate să răspundă la orice întrebare. Infotech cuprinde, prin intermediul activităților, toți pașii în descoperirea viitorului, pornind de la workshop-uri de CV-uri, susținut de firma Rigips în data de 7 martie unde au fost 25 de participanți, prezentări despre cum decurge un interviu, organizate tot de Rigips cu 30 de participanți ce au învățat ce fel de întrebări sunt puse, calitățile necesare calificării.

În cazul lipsei de experiență, sunt dispuse și traininguri de pregătire într-o multitudine de domenii sau conferințe la care au fost aduși speakeri care au vorbit despre evoluția lor despre greutățile întâmpinate pe parcurs, dar de asemenea despre frumusețea succesului. Cu alte cuvinte, proiectul Infotech este oportunitatea de a avea câteva zile în care poți descoperi ce îți dorești să faci cu viitorul tău, unde dorești să se întâmple asta, sau chiar să te pregătești, atât de partea de abilități practice, cât și pe plan moral.

Este ceea ce orice student are nevoie.

 

Articol redactat de Iulia State

Testimonial mulțumită Ariana Mihăilescu și Oana Ungurașu.

Leave a Comment