Innovation Labs 2018 Cluj

In Noutati by Bianca Iancu0 Comments

Acceleratorul Innovation Labs 2018 invită tinerii pasionați de tehnologie și inovare digitală să își pună ideile în mișcare la hackathonul care va avea loc în Cluj-Napoca.

Innovation Labs 2018 urmărește 7 direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

Stdenții pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și o transformă treptat într-un prototip viabil cu aplicație în piață.

 

 

Structura Innovation Labs 2018

Innovation Labs este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day.

Hackathon-ul inițial, de 24 de ore, este un eveniment incitant ce oferă tinerelor echipe șansa de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale și de a-și consolida echipa.

Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria ICT și din business. Împreună cu mentorii, tinerii își vor consolida și își vor testa prototipul inițial pentru a obține un produs funcțional și atractiv.

Echipele își prezintă prototipurile finale pe 21 mai la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri și mass media.

Evenimentul final al Innovation Labs deschide un nou început pentru echipele participante, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.

  • 12 feb – 8 martie 2018: Perioada de înscrieri pentru Hackathonul din Cluj-Napoca

Înscrierea la Hackathon se poate face accesând www.innovationlabs.ro/register.

  • 10– 11 martie 2018: Hackathonul din Cluj-Napoca la Cluj Hub, strada Regele

Ferdinand , nr.22-26 (etaj 3- CENTRAL Commercial Center)

 

Roxana Rugină, Program Manager Innovation Labs Cluj: „Innovation Labs oferă studenților un mediu stimulativ pentru a se scufunda timp de 3 luni într un proiect de afacere cu potențial mare de creștere. Lansarea unui startup în timpul facultății este o oportunitate ideală pentru tineri deoarece, la încheierea studiilor, vor avea din start mai multă experiență decât cea dobândită în cadrul cursurilor. Pregătirea într un mediu susținut, cât mai realist și în interacțiune cu experții din cadrul Innovation Labs, îi ajută pe participanți să învețe cum să navigheze în lumea startup urilor și să cunoască bine terenul, înainte de a aplica la acceleratoare sau finanțări care implică riscuri și costuri mult mai mari.”

 

Răzvan Rughiniș, co-fondator Innovation Labs: „Innovation Labs este o experiență intensă. Pentru participanți, regulile jocului se schimbă: timp de trei luni nu mai gândești ca un student sau ca un angajat, ci ca un inovator și antreprenor. Provocările sunt alese chiar de tine, iar echipele au primul și ultimul cuvânt în orientarea produsului lor. În același timp, este o experiență de comunicare directă cu mentorii, profesioniști de vârf cu istorii personale impresionante în business și industria IT&C, extinzându-ți astfel rețelele profesionale mult dincolo de cercul imediat al cunoștințelor. Peste 10% dintre participanții ultimelor ediții s-au întors și a doua sau a treia oară în program, cu produse în stadii sau forme diferite – ceea ce ne bucură de fiecare dată, deoarece este un semn al valorii acestei experiențe și al impulsului de a crea un prototip puternic. Practic, experimentarea dezvoltării unui produs, de la idee la un prototip tangibil și atractiv, pune în valoare studenția și competențele învățate în universitate și după, ducându-le la un nou nivel. Unii participanți se întorc și ca mentori – de altfel, avem o comunitate vibrantă de alumni. Suntem în 2018 la a 6-a ediție, cu direcții noi de dezvoltare și cu parteneri puternici din industrie ce sunt alături de noi de la primele ediții. Comunitatea Innovation Labs este pregătită pentru a primi noile echipe, în aventura trecerii de la idee la produs. Vă așteptăm!”

 

Câteva amintiri de la hackathonul Innovation Labs 2017

Leave a Comment