Noua structura a anului universitar 2012-2013. Regulamentul de taxe

In by Ioan Fodorut17 Comments

În urma şedinţei de Senat a UTCN de vineri, 31 August 2012, s-a aprobat noua structură a anului universitar 2012-2013, propusă de către Consiliul de Administraţie al UTCN. Noua structură a fost aprobată deşi studentii senatori prezenţi au votat împotriva acestei hotărâri, ca urmare a opiniilor primite din partea studenţilor cu priviere la aceste modificări.

Printre principalele modificări aduse de noua structură se numără:

  • Mutarea sesiuni de restanţe aferentă semestrului II, în toamna anului universitar între 2 – 8 Septembrie 2013; se vor putea susţine doar examene din semestrul II
  • Introducerea unei sesiuni de consultaţii şi restanţe în regim cu taxă în perioada 16 – 22 Septembrie 2013, când se vor putea susţine examene din toţi anii
  • Vacanţă de Crăciuni – 2 săptămâni, între 22 Decembrie 2012 – 06 Ianuarie 2013
  • Vacanţă de Paşti – 1 săptămână, între 5 – 12 Mai 2013

Structura completă a anului universitar se poate găsi aici.

Un alt punct de pe ordinea de zi a Ședinţei de Senat a fost Regulamentul de Taxe, care urmărea majorarea anumitor taxe universitare, printre care şi cea de susţinere a unui examen restant de la 100 lei la 200 lei (examen restant din an precedent). În urma unor discuţii de aproximativ 2 ore între studenţi, membri ai Consiliului de Administraţie UTCN şî membri ai Senatului, regulamentul de taxe a fost respins. Acesta urmează să fie rediscutat de către conducerea UTCN împreună cu reprezentanţii studenţilor şi membri ai Senatului, iar în săptămânile care urmează va fi înaintată spre aprobarea Senatului un nou regulament de taxe.

Dorim să mulţumim pe această cale tuturor studenţilor senatori prezenţi la această şedinţă de Senat: Cristi Popescu, Radu Rus, Adrian Tomoiaga, Fratean Adrian, Șelariu Mihai, Tudor Ogner, Iosif Cristin – Radu, Petean Ioana Nicola, Elza Sandor şi Moldovan Alina. Mulţumim şi colegilor studenţi senatori de la Baia-Mare care au votat împotriva acestui regulament de taxe, împreună cu profesorii membri ai Senatului de la Baia-Mare.

Și nu în ultimul rând, am dori să mulţumim domnilor profesori, membri ai Senatului, care au înteles punctul nostru de vedere cu privire la acest regulament de taxe şi ne-au susţinut.

Principalul motiv invocat de conducerea UTC-N pentru modificarea structurii anului universitar şi creşterea taxelor de examen a fost creşterea performanţei, de a motiva studenţii să îşi promoveze examenele la timp pentru a diminua numărul studenţilor care ajung în ani terminali cu restanţe din primii ani.

Voi ce părere aveţi? Credeţi că aceste măsuri vor ajuta la creşterea performanţei?

Find me on

Ioan Fodorut

Președinte at OSUT Cluj-Napoca
Student în anul 3 la Facultatea de Automatică și Calculatoare
Find me on

Leave a Comment