Detalii despre transportul local si OMNIPASS

In by 0 Comments

Dragi colegi,

In cursul acestei saptamani Universitatea Tehnica a semnat un contract cu Compania de Transport Public (CTP) in care se stipuleaza reducerile si gratuitatile de care beneficiaza studentii pentru transportul local. Aceasta conventie a fost semnata in ciuda faptului ca Universitatea nu a primit pe ultimele 3 luni fonduri pentru a acoperi taxa pentru abomanete. Va reamintim ca pentru fiecare student bugetat creat statul acorda 11,6 lei, suma care nu acopera nici macar 50% din costul unui abonament pentru o linie.

In baza hotararii Hotararii de Consiliu Local si a conventiei semnata de universitate rezulta ca studentii bugetari au dreptul de a avea gratuitate la 2 linii de transport in baza carnetului de student, legitimatiei de transport si a unui card nebancar stipulat in hotararea de consiliu local.

In cazul in care studentii nu poseda acest card, reducerea este de 50%.conform Legii Educatiei Nationale (articolul 215 aliniatul 2).

Avand in vedere raspandirea cladirilor pe raza orasului Cluj-Napoca deplasarea studentilor este necesara si direct dependenta de transportul in comun. Din statisticile din anii precedenti cei mai multi studenti clujeni care isi fac abomanete provin de la Universitatea Tehnica ceea ce implica un cost foarte mare acordat de catre conducerea universitatii.

In urma celor mentionate mai sus si a cererilor voastre, am decis sa facilitam procesul de emitere a cardurilor studentesti prin implicarea a resurselor organizatiei (umane si materiale) pentru a deschide o noua locatie de emitere si vizare a cardului de reducere OMNIPASS.

Incepand din, 3 octombrie, puteti veni pentru a va face cardul sau al viza pe Str. Observatorului, Nr. 1-3 (sediul Studcard) in intervalul 12-22, de luni pana vineri. Veti avea nevoie de buletin, carnetul de student vizat pe anul in curs (daca e prima data cand iti faci cardul) si este necesar plata unei taxe de 20 lei.

 

10668862_860346930643531_7888688298419621658_o

Leave a Comment