OSUT Cluj-Napoca: Împreună de Centenar

In Noutati by Josh Vladescu0 Comments

Cu ocazia Centenarului, OSUT Cluj-Napoca a avut ocazia de a lăsa deoparte aglomerația orașului si de a participa alături de români din toate regiunile țării la manifestările de la Alba Iulia. Capitala de suflet a românilor are o deosebită încărcătură istorică, astfel că, nici în această zi de sărbătoare, orașul nu s-a lăsat mai prejos. Zeci de mii de oameni au cântat și au strigat pentru 100 de ani de România. Decorul a prins culorile tricolorului, iar peste tot unde te uitai, oamenii erau încărcați cu cele trei culori atat de importante pentru români.

Momentele artistice nu au putut lipsi din program, astfel că dis de dimineață, orașul a fost luat cu asalt de călăreții veniți de departe și căruțele care au adus cu ele oameni din toate zonele țării care voiau să sărbătorească Centenarul în stil autentic. Parada de costume populare a fost si ea extrem de apreciată, urmând ca după aceea, oamenii să se ducă la cetate, unde s-a citit rezoluțiunea care acum 100 de ani, avea să unească țara. 

A avut loc și defilarea forțelor de ordine, moment în care, mii de oameni cuprinși de emoție, au stat si au privit cu mare respect eroii țării. 

Ne-am bucurat de o zi de sărbătoare lipsită de incidente neplăcute, respectul arătat de oameni a fost cu siguranță de apreciat, deși frigul impunător aproape ne-a pus la pământ, nu era nimic ce o cană de ceai cald nu a putut rezolva. 

OSUT Cluj-Napoca a avut plăcerea să se întâlnească cu OSUBB, iar conduși de atmosferă a fost efectuată o ,,unire”, schimb de vorbe între membri și câteva jocuri spre fericirea publicului înghețat, am adus zâmbete pe fețele oamenilor, și amintiri pe camerele de filmat ale altora.

O sută de ani de la România nu a fost doar despre noi, a fost despre oricine, români din țară sau de pretutindeni, eroii care își sacrifice viața zi de zi sau cei ce au facut-o în trecut. 

 

Articol contribuție a Iuliei State.

Leave a Comment