OSUT Cluj-Napoca la Alba Iulia de Centenar

In Noutati by Josh Vladescu0 Comments

În anul 2018 comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România.

La început a fost unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), mai apoi unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918), iar în final unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Țara Mamă, România (1 decembrie 1918). Cele trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918, iar în 2018, la 100 de ani de la acele evenimente, sărbătorim Centenarul Marii Uniri.

Ca studenți, credem că e datoria noastră să fim implicați în evenimente de o asemenea natură, evenimente ce definesc istoria noastră ca români. Cum spunea George Santayana: „Cine nu are memoria istoriei, riscă s-o repete”.

Așadar, cu ocazia Centenarului, OSUT Cluj-Napoca va fi prezent la Alba Iulia pe data de 1 Decembrie nu doar ca să reprezinte și să lupte pentru studenți – ci să reprezinte viitorul nostru ca generație și ca popor.

Credem că schimbarea vine din efortul și dorința fiecăruia, dar nu un efort solitar, ci unul al comunității, deoarece doar împreună putem să construim un viitor mai bun.

Sperăm să ne regăsim în număr cât mai mare la Alba Iulia pe 1 Decembrie. La mulți ani, România!

Leave a Comment