Retrospectiva lunii Aprilie 2019

In Noutati by Andrei Stan0 Comments

Viitor Inginer – 25 martie-18 aprilie

Pentru că ne dorim să afle cât mai mulți elevi ce înseamnă să fii student al Universității Tehnice din Cluj-Napoca”, voluntarii proiectului „Viitor Inginer” și-au făcut bagajele, au urcat în autocare și au ținut și în acest semestru prezentări într-o mulțime de licee din țară, recomandând atât continuarea studiilor în domeniul ingineriei, dar și împărtășind elevilor din experiențele lor din viața de student.

 

Drumeția de Primăvară – 6 aprilie

Cum altfel să simțim cu adevărat venirea primăverii, dacă nu cu o drumeție? La începutul lunii aprilie, direcția Sport și Sănătate a organizat o călătorie de o zi la munte. Astfel, voluntarii care au decis să ia parte la această experiență, au parcurs un drum de 10 ore, în care au urcat 1844 metri spre vârful Piatra Mare din județul Brașov, bucurându-se de priveliște și de timpul petrecut împreună.

 

La cafea cu OSUT – 8-12 aprilie

Fiind un proiect al direcției Educațional, „La cafea cu OSUT” are scopul de a strânge cât mai multe formulare în care studenții au posibilitatea să evidențieze probleme întâmpinate în cadrul facultății sau să își arate aprecierea către cadrele didactice. Astfel, în săptămâna 8-12 aprilie, în facultățile și căminele UTCN au fost plasate standuri unde voluntari ai OSUT au întâmpinat studenții pentru a-i încuraja să completeze aceste formulare în schimbul unei cafele sau a unui ceai.

 

Polisport – Competiție de tenis de masă, biliard și bowling – 9 aprilie

 

   Dornici de a avea parte de o după-masă activă și, de ce nu, de a câștiga, studenți de la UTCN cât și de la alte universități, s-au înscris în data de 9 aprilie la competiția organizată în cadrul Polisport, unde au avut ocazia să participe la jocuri de tenis de masă, biliard și bowling. În urma acestei activități, care a avut loc la Complex Leul, au fost oferite premii câștigătorilor fiecărei dintre cele 3 competiții.

   

Adunarea Generală ANOSR – 11-14 aprilie

Fiind organizația principală ce își asumă reprezentarea studenților din universitatea tehnică, Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnică Cluj Napoca face parte din Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, pentru a ridica interesele noastre locale la nivel național. Din aceste motive am participat la adunarea generală a federației, la care am discutat problemele ce apar în universități inclusiv cu Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ecaterina Andronescu.

 

Game of Thrones – proiecție în campus

Deoarece aprilie este luna apariției sezonului 8 al renumitului serial „Game of Thrones”, direcția Cultural a venit cu ideea proiectării săptămânale în campus a episoadelor nou-apărute ale serialului. Prin urmare, în fiecare seară de luni, de la ora 21:00, fanii sunt așteptați să ia parte cu hamace și pături la o seară de “GOT” în aer liber.

 

Spring Break Party – 13 aprilie

În viața de student, petrecerile sunt nelipsite. Deoarece venirea primăverii a reîncărcat bateriile tuturor, un prilej bun pentru a folosi această energie și a da culori de primăvară vestimentației a fost The Spring Break Party, care a avut loc în data de 13 aprilie, în Revolution Club.

 

Polisport – Poker  – 16 aprilie

Împreună cu Rounders Poker Lounge, OSUT a organizat, în data de 16 aprilie, a VIII-a ediție a campionatului de poker, unde studenții pasionați de acest joc au avut ocazia de a-și încerca norocul în câștigarea titlului “Students Champion of Poker”.

 

Crosul Universității Tehnice – 20 aprilie

Organizat de direcția Sport și Sănătate, Crosul Universității Tehnice a reprezentat, la fel ca în fiecare semestru, o ocazie pentru pasionații de jogging de a alerga pentru o cauză nobilă, evenimentul fiind unul cu scop caritabil. Astfel, în data de 20 aprilie, în Parcul Central, s-au adunat un număr mare de participanți, care și-au testat forțele și au parcurs un traseu de 6 km, încurajați atât de voluntarii prezenți, cât și de spectatori locali.

 

Kitsch Party – 22 aprilie

Pentru a începe săptămâna în forță, în data de 22 aprilie, direcția Divertisment a organizat o petrecere cu tematica Kitsch Party. Cu îmbrăcăminte nebună și chef de distracție, studenții s-au adunat în clubul Phi18, lângă Campus Observator, încă de la ora 23:00, pentru a petrece până dimineața.

 

Allnighter – 23 aprilie

Cu scopul de a aduna cât mai mulți cinefili la un loc și de a insufla și altora pasiunea pentru film, OSUT Cultual a propus organizarea unei întâlniri la Cinema Mărăști, care, de această dată, a purtat spectatorii printr-o „călătorie neașteptată”, pe tărâmul lui J.R.R. Tolkien, în vizualizarea primului film din trilogia Hobbitul.

 

Sing to me, lights out – 24 aprilie

Din pasiune pentru muzică și pentru seri de neuitat s-a născut Sing to me lights out. Evenimentul este un concept diferit de un concert obișnuit, desfășurat într-un cadru cu lumină difuză și acompaniat de armonii acustice și vocale, a avut loc pe data de 24 aprilie, la Reactor, unde s-au adunat atât viitori artiști studenți, cât și iubitori de artă muzicală.

Articol redactat de Anna Găncean.

Leave a Comment