Sesiune exceptionala de consultatii si restante!

In by Ioan Fodorut0 Comments

Sesiune exceptionala de consultatii si restante
 
 
Structura anului universitar 2011-2012
 

Conform Legii Educatiei Nationale publicata anul acesta:
 Art. 136 (1) Anul universitar incepe,
de regula, in prima zi lucratoare a lunii octombrie si include doua
semestre. Un semestru are, de regula, o durata de 14 saptamani de
activitati didactice urmate, de regula, de minimum 3 saptamani de
examene. Structura anului universitar se aproba de catre senatul universitar. In atribuirea creditelor de studii transferabile dintr-un semestru se are in vedere o perioada de minimum 17 saptamani.

Asadar, conducerea universitatii nu a facut altceva decat sa respecte legea. Cel mai probabil se vor gasi solutii, in cazul in care se va dori acest lucru, pentru a prelungi vacanta de iarna cu cateva zile, cu conditia de a recupera acele materii. 

 

Admitere master 2011

In urma clasificarii universitatilor de catre ministerul educatiei, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca a fost clasata in prima grupa adica universitate de cercetare avansată şi educaţie – care va organiza studii de licenţă, masterat şi doctorat. Din aceasta grupa mai fac parte inca 11 universitati din romania.

In zilele urmatoare ar trebui sa apara si cifrele de scolarizare pentru mastere. Este foarte posibil ca UTCN sa primeasca mai multe locuri la master avand in vedere grupa in care a fost clasata. In orice caz, UT nu va putea primi mai multe locuri pentru admiterea la master decat capacitatea maxima a sa care este de aproximativ 2000 locuri. Cifra de scolarizare pe anul 2010 a fost aproximativ 1700 locuri. Pe site-urile unor facultati au aparut mai multe detalii legate de mastere, asa ca va invit sa verificati si aceste site-uri.

 

Pentru orice intrebari va stam la dispozitie.

Spor la invatat!

Find me on

Ioan Fodorut

Președinte at OSUT Cluj-Napoca
Student în anul 3 la Facultatea de Automatică și Calculatoare
Find me on

Leave a Comment