Statusul burselor pentru luna Decembrie 2018

In INFO studenti by Josh Vladescu2 Comments

Salut, dragi colegi!

Venim cu informații legate de bursele din luna Decembrie 2018. După cum poate ați remarcat, bursa pe luna Decembrie nu a fost alocată integral în raport cu bursele pe lunile Octombrie și Noiembrie 2018. Motivul pentru acest lucru îl reprezintă alocarea bugetului din partea Ministerului Educației Naționale împreună cu gestiunea fondurilor proprii ale Universității Tehnice din Cluj-Napoca pentru anul universitar 2018-2019.

Pentru a clarifica, trebuie să menționăm că din partea M.E.N. a fost alocat echivalentul financiar a 1,5 burse/student în intervalul calendaristic Octombrie – Decembrie 2018. Este foarte important faptul că Universitatea Tehnică a făcut eforturi semnificative pentru a compensa acest lucru din fondurile proprii, și a asigura astfel nu doar bursa intergrală pe luna Octombrie și jumătate din cea pe luna Noiembrie, ci valoarea integrală pentru lunile Octombrie și Noiembrie, dar și 75% (trei pătrimi) din cea pe luna Decembrie.

Din nefericire, fondurile proprii nu au permis acoperirea integrală a burselor pentru luna Decembrie, motiv pentru care a fost acordat doar 75% din valoarea acesteia pe luna curentă. Cu toate astea, conducerea universității asigură că diferența de 25% aferentă lunii decembrie 2018 va fi compensată în luna Ianuarie 2019, când valoarea totală a bursei acordate va fi 125% (doar pentru luna Ianuarie, respectiv 100% pentru luna Ianuarie, cumulat cu 25% diferența restantă din luna Decembrie).

Sperăm că prin cele de mai sus, am reușit să lămurim întrebările pe care le-am primit din partea voastră. Mulțumim tuturor pentru răbdare și înțelegere și de asemenea dorim să mulțumim conducerii UTC-N pentru eforturile depuse în gestiunea și acordarea burselor – fie ele și parțiale.

Pentru orice fel de alte întrebări (fie ele pe subiectul burselor sau nu), echipa OSUT Cluj-Napoca vă stă la dispoziție fie pe pagina noastră de Facebook, fie prin e-mail la [email protected]

Dorim sărbători frumoase tuturor!

Comments

Leave a Comment