Treasure Hunt by Innovation Labs

In Noutati by Ioan Fodorut0 Comments

Prima ediție Treasure Hunt Cluj, găzduită de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a avut loc ieri, 29 octombrie, organizată de Innovation Labs, în parteneriat cu Simplon Romania și OSUT Cluj-Napoca.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca s-a transformat, pentru câteva ore, într-o nouă galaxie, tematica jocului fiind „Star Wars”. Cei patru eroi din poveste s-au trezit brusc în anul 52bby, iar scopul acestora a fost să se întoarcă teferi în anul 2016, trecând douăsprezece probe de pe planetele din galaxie, pe care le descopereau descifrând indiciile.

Au participat opt echipe, a câte patru membri, fiecare având un rol bine stabilit: The Hipster- persoana cu cea mai multă creativitate, The Hustler- liderul, The Hacker- cel care posedă cunoștințele inginerești, iar The Harmonizer– cel care realizează echilibrul echipei. Au fost provocări ce puteau fi realizate doar de anumite roluri, dar și unele pentru întreaga echipă.

Scopul inițial al acestei „vânători de comori” a fost ca bobocii să se familiarizeze cu sălile universității, dar s-a extins, mai apoi, prin dorința studenților de mai multe categorii de a participa, așa că totul s-a concentrat pe munca în echipă și comunicare.

Evenimentul a început cu o glumă din partea organizatorilor: „Mulțumim că ați venit sâmbăta la școală”, lucru ce a destins atmosfera tensionată a participanților, care își dădeau coate încercând să anticipeze experiențele la care aveau să fie supuși. „Eroii” au fost luați prin surprindere cu probe ca: „pescuitul” merelor cu gura dintr-un acvariu, rezolvarea unui cub rubik dezmembrat sau meci de sumo în mingi gonflabile. Se pare că provocarea cea mai dificilă, care a cauzat probleme mai multor echipe, a fost proba de trecut printre sfori.

Câștigătorii s-au ales în funcție de numărul de puncte acumulate, iar primul loc a fost ocupat de echipa numărul 5, care a și reușit performanța de a parcurge toate probele în mai puțin de o oră. Echipa a fost formată din trei băieți și o fată, studenți în anul III la Telecomunicații.

Premiile puse la dispoziție de Innovation Labs nu au fost dezvăluite înainte de jurizare, însă studenții și-au dat silința să ocupe un loc pe podium, fiind la final încântați de ceea ce au primit. Primul loc a fost premiat cu căști de la Sony, cei de pe locul doi au primit căști de la Philips, iar locul trei a fost răsplătit cu boxe portabile.

Se pare că această ediție de Treasure Hunt studențesc a fost o experiență inedită, fiecare membru ieșind câștigat, fie prin premii, fie prin distracție și performanța de a-și fi depășit limitele.

OSUT a contribuit cu oamenii fără de care acest eveniment nu era posibil, voluntarii!

Sursa: CityNapoca

Find me on

Ioan Fodorut

Președinte at OSUT Cluj-Napoca
Student în anul 3 la Facultatea de Automatică și Calculatoare
Find me on

Leave a Comment