Zilele Arhitecturii – Creative Research

In Noutati by Ioan Fodorut0 Comments

Zilele Arhitecturii – Creative Research

20 – 26 Iunie 2016 Cluj-Napoca

 

Zilele Arhitecturii – este o manifestare menită să promoveze importanța arhitecturii în viața de zi cu zi făcând posibil ca ea să fie cunoscută și asumată de reprezentați din cele mai diverse domenii precum și de publicul larg. Ediția 2016 a Zilelor Arhitecturii se va desfășura în perioada 20-26 Iunie. 7 zile de evenimente culturale: proiecte ambiţioase şi inovative ale studenţilor arhitecţi, conferinţe şi dezbateri, workshopuri şi evenimente în stradă, expoziţii, concerte şi petreceri în locaţii inedite. E timpul pentru o nouă etapă în dezvoltarea manifestărilor noastre arhitecturale!

 

Președintele Asociației Darius Bogdan afirmă că „Odată ce am pus bazele ideilor noastre în cadrul ediției Zilelor Arhitecturii 2015 – Building Roots putem să ne îndreptăm atenția spre un domeniu al arhitecturii mai puțin explorat de către noi, studenții, și anume cercetarea. Este vorba mai exact despre cercetarea studențească prin intermediul practicii creative. Vedem, observăm, simțim, ne documentăm, asimilăm. Dar cum putem face asta cât mai bine? Noi credem că răspunsul se află în experiment, în creație, în proiecte, în încercări, fie ele reușite sau nu. Practica este cea care aduce cel mai mare aport la dezvoltarea noastră și la dezvoltarea comunității în care trăim, iar proiectul este bine știut că este unul din cele mai relevante exemple de cercetare. Propunem astfel o alternativă, o posibilitate de cercetare, dezvoltare, inovație și creație prin intermediul noii ediții a Zilelor Arhitecturii 2016 – Creative Research.”

 

Atelierele Zilelor Arhitecturii de anul acesta vor fi: Pavilion, Habitat Gheorgheni, Secționând Arhitectura, atelier Cătunul și un workshop de Fotografie alături de Laurian Ghinițoiu. Pavilionul Zilelor Arhitecturii 2016 Creative Research vine cu o abordare nouă și iși propune să îmbine muzica lui George Enescu cu design-ul parametric, într-un workshop susținut de Bogdan Zaha (Zaha Hadid Architects) și Andrei Pădure (Digital Matters).  Habitat Gheorgheni este un manifest adresat clujenilor și autorităților locale care își propune să aducă în atenția publică situația nefastă a spațiilor verzi din municipiu, concentrându-se în ediția curentă pe un sit controversat al Clujului și anume Parcul Est. De asemenea, ca în fiecare an vom delecta publicul larg cu expoziții de artă și arhitectură, dar și petreceri.

 

 

Find me on

Ioan Fodorut

Președinte at OSUT Cluj-Napoca
Student în anul 3 la Facultatea de Automatică și Calculatoare
Find me on

Leave a Comment