Zilele Universității Tehnice: READY PLAYER ONE

In Noutati by Josh Vladescu0 Comments

Ediția din acest an a Zilelor Universității Tehnice (ZUT) s-a desfășurat sub tematica “READY PLAYER ONE”. A avut loc în intervalul 1-26 Noiembrie 2018, cu activități desfășurate la nivelul campusurilor, a sediului OSUT și nu numai.

LA CAFEA CU OSUT

În perioada 19-23 Noiembrie 2018 a avut loc proiectul semestrial organizat de departamentul Educațional, “La cafea cu OSUT”, în cadrul căruia au fost instalate stand-uri OSUT în următoarele locații:

– str. George Bariţiu nr. 26-28 (Facultatea Automatică și Calculatoare/Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației/Facultatea de Inginerie Electrică)

– Bulevardul 21 Decembrie 1989 (Facultatea de Instalaţii)

– Strada Observatorului 72 (CFDP)

– Bulevardul Muncii 103-105 (Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecanică și Mecatronică)

Studenților le-a fost pusă la dispoziție cafea și ceai și au fost încurajați să completeze formulare de feedback în legătură cu procesul universitar din facultatea la care studiază. În urma proiectului, au fost completate un număr total de 1563 de formulare. 

 

POLIART

PoliArt a cuprins o expoziție într-un spațiu public, și anume localul “The Room”, situat pe Strada Constantin Daicoviciu nr. 11, Piața Muzeului. PoliArt a fost organizat de către departamentul Cultural, având-o ca și coordonatoare pe Oana Rotaru, ce a gestionat și supravegheat buna desfășurare a evenimentului. Dintre lucrările expuse s-au numărat lucrări ale voluntarilor OSUT, ale studenților UTC-N și nu numai, scopul expoziției fiind acela de a încuraja spiritul artistic în toate formele lui, indiferent de câmpul de studiu al fiecăruia. Cei prezenți s-au bucurat de acompaniamentul studenților voluntari precum Nyikita Ciprian, Sâmbotelecan Mihai, Bența Andrei, Mihai Presecan, Paul Trif și Crina Sorina David, ce au asigurat o atmosferă plăcută prin interpretarea lor muzicală.

SEARĂ DE CÂNTECE – SING TO ME, LIGHTS OUT

Tot în spectrul departamentului Cultural, a fost organizată o seară de cântece pe data de 25 Noiembrie, la sediul OSUT, intitulată “Sing to me, lights out”. Din nou, Nyikita Ciprian, Sâmbotelecan Mihai, Bența Andrei, Mihai Presecan, Paul Trif și Crina Sorina David au creeat atmosferă împreună cu studenții prezenți la sediu.

 

POLISPORT

Polisport s-a desfășurat pe multiple zile în luna Noiembrie, dintre care amintim competițiile de tenis de masă, bowling și biliard, ce s-au desfășurat la Complex Leul începând data de 14.11. 2018, de la ora 18:00. De asemenea amintim aici competiția de fotbal ce a avut loc pe terenul de fotbal al campusului Observator. Polisport a fost organizat cu ajutorul a 15 voluntari, și a avut 29 de participanți pentru tenis de masă, 8 echipe a câte două persoane pentru bowling (un total de 16 participanți) și 12 participanți la biliard. Polisport a avut-o pe Ștefana Bichiș ca și coordonatoare.

 

CROSUL UT

În cadrul ZUT a avut loc și ediția din semestrul I a Crosului UT. Crosul a fost organizat cu ajutor a 50 de voluntari mobilizați de Dan Covaciu ca și coordonator al crosului. Peste 90 de participanți de toate vârstele au participat în ciuda condițiilor meteorologice ușor nefavorabile.

Au fost prezenți și reprezentanți media din partea Antena 3 și DIGI TV, ce reprezintă un plus pentru promovarea evenimentului și atragerea participanților pentru edițiile viitoare.

CULISELE SUCCESULUI

Culisele Succesului este un proiect semestrial OSUT, care are ca scop dezvoltarea atât personală cât și profesională a studenților. În cadrul evenimentului, personalități de succes din România sunt invitate pentru a prezenta drumul parcurs de către aceștia dar și pentru a da sfaturi și a răspunde întrebărilor studenților.

Anul acesta, proiectul Culisele Succesului a fost coordonat de către Victor Puia, și a avut loc pe parcursul a trei zile. Printre invitați s-au numărat DJ Shiver, Sveatoslav Veaceslav, Ioan Isaiu, Vlad Gliga, Nicolae Burnete și Sergiu Penciu. Voluntarii OSUT, în număr de 18, au fost prezenți și au asigurat buna desfășurare a evenimentului.

POLIHACK 8.0 & POLIHACK PREVIEW

Anul acesta, PoliHack a avut parte de un pre-eveniment, intitulat “PoliHack Preview: How to hack a hackathon”.

Studenții au luat parte la o prezentare și o sesiune de întrebări legate de desfășurarea unui hackathon, elemente cheie în workflow-ul acestuia și astfel s-au pregătit pentru PoliHack-ul ce a urmat la câteva zile după acesta, în cadrul căruia cei 56 de participanți au avut 48 de ore să conceapă, pregătească și prezinte proiectele lor pe temele date.

Atât PoliHack 8.0 cât și PoliHack Preview au fost coordonate și organizate de către Dora Bogdan, cu ajutorul a 35 de voluntari, în cadrul Cluj Business Center.


În urma postărilor și a campaniilor pe rețelele de socializare, pagina ZUT – Zilele Universității Tehnice a crescut cu un număr de 600 de aprecieri față de ediția de anul trecut. De asemenea, și pe Instagram, story-urile au avut un reach mediu de 700-800 de utilizatori zilnici.

Considerăm că la nivel social, atât în campusuri cât și în facultăți, ediția din acest an a Zilelor Universității Tehnice a fost un succes. Studenții au auzit despre ZUT, au văzut și recunoscut logo-ul ZUT atât în mediul on-line cât și în spațiul fizic, și au luat parte la activitățile organizate de către coordonatori și echipele de voluntari.

Dorim să mulțumim tuturor participanților pentru că ne-au fost alături, voluntarilor pentru că ne-au ajutat să aducem la viață întregul proiect, și Universității Tehnice din Cluj-Napoca și Municipalității Cluj-Napoca pentru susținere.

See you next year!

Leave a Comment