Crosul Universității Tehnice

Crosul Universității Tehnice este un eveniment sportiv, cel mai amplu proiect al direcției Sport și sănătate, organizat sub forma unei competiții de alergat, ce își propune să fie un liant între trup și suflet. De ce spunem acest lucru? Ei bine, pe lângă faptul că participanții se alătură provocării pentru a face sport într-un cadru competitiv, crosul este unul caritabil, în fiecare semestru susținând diverse cauze sociale prin colectarea taxelor de participare și donarea sumei colectate către semenii mai puțin norocoși.

În detrimentul temei sportive, Crosul UT adună în fiecare semestru un număr de aproximativ 80 de participanți aparținând tuturor categoriilor de vârstă și având ocupații din cele mai diverse. Crosul UT este deschis tuturor celor care doresc să își pună rezistența fizică la încercare, prin parcurgerea unui traseu de aproximativ 6 kilometri. De la alergători amatori la maratoniști de excepție, de la indivizi curioși de această experiență la grupuri care vin să se susțină reciproc, cu toții sunt așteptați într-o zi de sâmbătă, de dimineață, spre a lua parte la un clasic eveniment marca OSUT. Pentru unii, participarea la Crosul UT a devenit chiar o tradiție, având persoane care se regăsesc ediție de ediție printre participanți.

Și pentru că tot ce OSUT desfășoară este din suflet pentru ceilalți, fiecare ediție a Crosului Universității Tehnice este dedicată unei cauze caritabile, în așa fel, reușind să facem ce ne place: să adunăm oameni la un loc și să ne dăm silința să se simtă cât mai bine, dar și să fim de folos comunității în care trăim. 

O vorbă din popor spune că „dar din dar se face rai”. Ei bine, darul nostru umil vine atât sub forma ajutorului acordat celor aflați în nevoie, cât și sub forma unei atmosfere specifice unor tineri cu sufletul cald, gata să ia parte la soluționarea problemelor societății. Pe toată durata crosului, Parcul Central „Simion Bărnuțiu” răsună de muzică, râsete, încurajări și aplauze aduse tuturor participanților de către voluntarii implicați, indiferent de rezultat. Crosul Universității Tehnice este locul ideal pentru o armonie a fizicului și a sufletului.

Show More
Back to top button
Close