InfoTech

InfoTech reprezintă cel mai amplu eveniment organizat de către Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca din punct de vedere al numărului de studenți implicați, din postura de voluntari sau simpli participanți. Acesta a luat naștere în 2006, desfasurandu-se anual, în cel de-al doilea semestru al anului universitar. Scopul  principal al proiectului este de a reduce barierele de comunicare dintre studenți și companii, de a facilita integrarea studenților pe piața muncii și de a-i informa pe aceștia despre așteptările companiilor.

Proiectul se desfășoară pe mai multe ramuri, mai exact trei: ElectroTech, ConstructInfo și MecanicTech. Cu ce se ocupa fiecare? ElectroTech este dedicat studenților din cadrul facultăților de Inginerie Electrică, Automatică și Calculatoare, Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. ConstructInfo pune în prim-plan studenții din cadrul facultăților de Arhitectură și Urbanism, Construcții și Instalații, iar MecanicTech pune în prim-plan studenții din cadrul facultăților Construcții de Mașini, Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică, Ingineria Materialelor și a Mediului.

În cadrul proiectului, companiile participă cu standuri, unde studenţii poți primi detalii legate de acestea și de ofertele de internship pe care le au. De asemenea, prin intermediul workshop-urilor pe diverse tematici, se accentuează abilitățile practice ale studenților și se prezintă  așteptările cu privire la pregătirea acestora în momentul în care aplica la un internship. Prin open-day-uri se intră în contact direct cu mediul de lucru și studenții văd în detaliu cum se desfășoară activitatea în cadrul companiilor. Pe lângă aceste activități, pot exista și concursuri care au ca scop însușirea cunoștințelor din domeniul tehnic.

Show More
Back to top button