Engleză sau română?

Acesta este probabil unul dintre cele mai asteptate subiecte, program de studii în limba engleză sau în limba română.

În multe cazuri, lumea tinde să nu aleagă să studieze în engleză pentru că au impresia că va fi mult mai greu decât în română, ceea ce nu este neapărat adevărat.

Majoritatea termenilor de specialitate sunt oricum în engleză (de exemplu la programare), așa că diferența se va simți puțin doar în cazul matematicilor și a fizicii.

Profesorii știu însă că nu ați mai întâlnit termenii folosiți, așa că vor avea grijă să vă clarifice orice nelamurire, în special la început. Pe parcurs, mulți dintre ei vă vor oferi explicații suplimentare în limba română pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine.

Totodată, un avantaj pentru cei care studiază în engleză ar putea fi faptul că se pot găsi mai multe articole sau cărți care să vă ajute să înțelegeți mai bine unele concepte.

Este de precizat că la finalul celor patru ani, pe diploma de absolvire vă va fi specificată și limba în care ați studiat.

Totodată, cei care aveți certificate de competență lingvistică recunoscute internațional (cel de la BAC nu se ia în considerare) veți putea să nu susțineți testul dacă vi se va valida certificatul.

Ca și concluzie, nu există o decizie greșită în ceea ce privește linia de studiu. Materia va fi în cea mai mare parte aceeași și profesori buni sunt la fiecare secție, așa că depinde de voi să alegeți ce credeți că vi se potrivește mai bine.

Cu mai multe detalii referitoare la testul de limba engleza si la modul de organizare al acestuia vom reveni în momentul în care se va lua o decizie oficiala.

Un model de test și mai multe informații puteți găsi în anunțul din 2019: https://ac.utcluj.ro/anunturi/testul-de-limba-engleza-pentru-anul-i-470.html?fbclid=IwAR2OZAreYiWq8f0BfskOuHtasAWqTpV6RFGADyklB_7NJOoWfZb9wNOQTOo

Dacă aveți nelămuriri pe acest topic, puteți să ne scrieți pe pagina de facebook a organizației sau să le lăsați mesaje voluntarilor responsabili de facultățile la care ați fost admiși.

Show More

2 Comments

  1. Bună, Daria!

    Din păcate nu mai există alte modele postate, dar eu vă recomand să faceți Exercițiu similare găsite pe net sau în cărți de teste. 😄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button