PoliART – de la tehnic la artistic, o ieșire din cotidian pentru studenții UTCN

Cine crede că studenții de la Politehnică nu au o latură artistică se înșală cu adevărat. Aceștia au demonstrat din nou că dincolo de materiile tehnice pe care le studiază, ce pot părea uneori rigide și neprietenoase, există un artist ascuns în fiecare dintre noi. Cum au reușit ei să dezvăluie acest aspect? 

Organizația Studenților din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (OSUT) i-a invitat pe studenții UTCN și nu numai la o călătorie în lumea artei. Pe 10 noiembrie aceștia au organizat un festival de artă aflat la a patra ediție, pentru artiștii rătăciți în numere cărora li s-a oferit o pânză unde toți își au locul și se îmbină armonios: PoliART. Festivalul a cuprins o expoziție de fotografii și un vernisaj, unde au fost expuse atât desene și picturi, cât și caligrame, cele din urmă fiind o noutate pentru proiect. Nici muzica nu a fost neglijată: organizatorii au pregătit o serie de momente artistice, muzica fiind cea care ne definește și ne oferă echilibru în suflet. Studenții politehniști au demonstrat că ne pot bucura și cu abilitățile lor vocale, dar și cu talentul lor la pian, chitară electrică sau acustică – chiar și saxofon! -, nu doar cu materialele tehnice create de ei. OSUT a înființat în trecut un cenaclu literar (Cometa), iar festivalul PoliART, prin momentul denumit sugestiv PoliRecital, a fost prilejul perfect pentru a promova creațiile studenților. 

Spre final, participanții festivalului au participat la un quiz interactiv, prin care și-au testat cunoștințele în domeniul artei, locul I fiind adjudecat de Cristina Enache. În urma votului, au fost desemnați marii câștigători ai concursului: secțiunea Desene – Axinia Maria, secțiunea Fotografie – Ioana Terteci-Popescu, secțiunea Caligrame – Roxana Tudor.

Impactul în rândul studenților a fost unul impresionant: peste 250 de studenți au participat la evenimentul online și au fost înscrise peste 300 de desene, fotografii și caligrame, fapt ce ne demonstrează că festivalul de artă PoliART a fost o adevărată gură de aer pentru studenții UTCN!

Show More
Back to top button