PoliE-Sports: CS:GO

Pandemia ne-a forțat pe fiecare dintre noi să găsim noi metode de a socializa, de a ne relaxa și de a evolua. Însă, evident, acestea trebuiau să fie adaptate în mediul online. Fiind imposibilă organizarea competițiilor sportive fizice, Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT) a găsit o soluție ingenioasă pentru a ține în viață spiritul de echipă, dar și pe cel competitiv. 

Datorită departamentelor Sport și Sănătate și Divertisment, a luat naștere proiectul PoliE-Sports, o competiție de gaming, organizată în totalitate în mediul virtual, dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu. Pentru această ediție, organizatorii au propus pasionaților de jocuri video un campionat de CS:GO.  Provocarea lansată de OSUT a primit un val uriaș de răspunsuri pozitive. În doar 10 zile de înscrieri, un număr record de participanți au decis să se alăture competiției: 32 de echipe formate din câte 5 membri, ajungându-se deci la 160 de jucători. Proiectul propriu-zis a avut loc în weekend-ul 27-29 noiembrie. Structura competiției a fost de tip piramidal, astfel încât participanții au trecut prin șaisprezecimi palpitante, optimi vibrante, sferturi de foc, semifinale pline de emoții și finale dominate de adrenalină, dar și mult tact. Primele 3 etape s-au desfășurat în regim Best out of 1, în timp ce semifinalele și finala au fost, așa cum am menționat anterior, adevărate generatoare de emoții și adrenalină, ținând cont că s-au desfășurat sub forma Best out of 3. Pe locul 3 s-a clasat echipa Malacii C7, iar argintul a mers la BufaAllStars. Podiumul este completat de marea câștigătoare: echipa eq.

Deși jocurile video pot părea o pierdere de timp pentru unii dintre noi, ele reprezintă de fapt un bun prilej prin care se pot dezvolta gradual diverse abilități și capacități care nu sunt de neglijat. Cele mai evidente sunt dezvoltarea spiritului de echipă și a celui competitiv, dat fiind formatul jocului: meciuri pe echipe. Ca în orice competiție, există și pierzători, motiv pentru care acceptarea și gestionarea eșecului devin componente esențiale în experiența de jucător. În același timp, membrii echipelor își dezvoltă abilitățile de rezolvare sub presiune a diverselor situații ce apar, atât individual, cât și în echipă și, mai ales, reflexele motorii, prin sporirea vitezei de reacție. Concentrarea și răbdarea sunt și ele două calități pe care jocurile online le amplifică. +premii consistente ca factor motivant

OSUT mulțumește atât celor 32 de echipe pentru participarea la competiție, cât și spectatorilor care au urmărit semifinalele și finalele prin difuzările live de pe pagina evenimentului pentru că au dat viață competiției! Ne revedem la următoarea ediție!

Show More
Back to top button