Cum am devenit antreprenor – de la inginerie la antreprenoriat

În perioada 1-15 martie 2021, Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT), în colaborare cu Societatea Antreprenorială Studențească a universității (SAS), au organizat în mediul online un nou proiect, intitulat “Cum am devenit antreprenor”. Pe parcursul a 15 zile, comunitatea vastă a studenților din UTCN are ocazia de a participa la o serie de traininguri dedicate marketingului, afacerilor de tip start-up și educației financiare.

Proiectul a debutat în data de 3 martie 2021, printr-o sesiune de formare cu o tematică notorie, “How to start a start-up”. Această activitate a atras 60 de studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca într-un webinar introductiv în lumea afacerilor. Timp de o oră și jumătate, Alexandru Bogdan (Co-CEO la Linnify) a ilustrat toate barierele peste care a trebuit să treacă pentru a reuși să atingă mult doritul succes.

În discursul său, Alexandru a descris evoluția sa în antreprenoriat: de la student în an terminal la politehnică, la antreprenor de succes, căutat de clienți de pe mai multe continente. Povestea sa surprinde concepte de bază din cotidian, transpuse în misterioasa lume a afacerilor:
imaginație, muncă în echipă, creativitate și ingeniozitate. În antreprenoriat, aceste simple calități devin abilități fundamentale pentru a ajunge la succes. Pe tot parcursul trainingului s-au explicat în detaliu caracteristicile unei afaceri contemporane, precum: “vision is being alive”, “get the right team on board”, unity in overcoming obstacles” sau “creativity and ingenuity”. Unul dintre cele mai importante aspecte punctate în cadrul acestui training a fost faptul că orice antreprenor trebuie să facă diferența dintre natural și artificial, dintre feedback și date, dintre necesitate și
moft. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de Q&A, în care studenții au avut ocazia de a afla mai multe lucruri despre motivație, lipsa de idei în parcursul antreprenorial, dozarea timpului și obținerea unei finanțări pentru afacerea ta.

Această experiență cu totul nouă marchează startul unui nou val de activități marca OSUT Cluj, în care studenții din UTC-N au ocazia să învețe mai multe despre mediul afacerilor, să primească sfaturi de la antreprenori de succes și să formeze un background în business, complementar celui tehnic dobândit în facultate.

Show More
Back to top button