Infotech 2021 – Discover the future!

În perioada 29 martie – 2 aprilie 2021, Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT Cluj) a organizat în mediul online proiectul Infotech, un târg de cariere dedicat comunității academice clujene. Pe parcursul a 5 zile, studenții au avut ocazia de a comunica în mod direct cu angajatorii și de a participa la activități organizate de către companiile partenere, precum ateliere, concursuri și diverse prezentări. Pentru a răspunde nevoilor tuturor studenților Universității Tehnice, Infotech este divizat în trei subproiecte aferente ramurilor, în funcție de domeniile de studiu: ElectroTech, MecanicTech și ConstructInfo.

ElectroTech a debutat pe 29 martie prin prezentarea companiei 3SS, unde studenții au avut ocazia de a afla mai multe despre mediul acestora de lucru și despre procesul de selecție a candidaților de pe un post. În a doua zi, proiectul a continuat cu un workshop de Agile Development oferit de ArtSoft Consult, considerat de către participanți o activitate esențială în dezvoltarea profesională. În ziua de joi, companiile Endava și ArtSoft Consult au susținut prezentări ale domeniului de activitate și ale proiectelor organizate intern, demonstrându-le studenților că munca și distracția sunt o pereche inseparabilă. Proiectul s-a încheiat pe data de 2 aprilie, printr-o prezentare de Automated Driving oferită de Continental.

În cadrul MecanicTech, TenarisSilcotub a susținut o prezentare a companiei, care a cuprins toate aspectele relevante pentru studenți: domeniul de activitate, bursele de studiu Roberto Rocca, programul Global Trainee și toate ofertele de internship disponibile pentru această vară, în mai multe locații. Totodată, ei au organizat și un workshop de redactare de CV-uri, intitulat “CV Hacks”. Timp de 90 de minute, trainerii au oferit participanților informații despre scrierea unui CV de succes, au menționat greșeli comune de redactare și au oferit contraexemple. Sfârșitul acestei ediții de MecanicTech a fost marcat de prezentarea companiei Fanuc Automation, care a constat în detalierea ofertelor de internship și precizarea tehnologiilor folosite în producție.

Subproiectul ConstructInfo a început în data de 31 martie cu prezentarea companiei Nord Conforest, susținută de o studentă masterandă la UTCN, Andrada Dumitraș. Aceasta a punctat domeniul de activitate al firmei, valorile acesteia și portofoliul de lucrări. Pentru a aduce studenții cu un pas mai aproape de cariera dorită, compania a desfășurat în cadrul proiectului un concurs de creare de machete din materiale reciclabile, premiul fiind un stagiu de practică plătit. A doua zi, Adela Lazăr, fostă coordonatoare ConstructInfo, a susținut prezentarea companiei Allbim NET, debutând cu un scurt istoric al întreprinderii. Punctul culminant al activității a fost evidențierea și descrierea taberei de vară, a cursurilor online și al concursurilor pentru studenți anuale desfășurate de către corporație.

Acest eveniment de tradiție are rolul de a forma o punte între angajatori și viitori angajați, oferindu-le studenților ocazia de a purta un dialog deschis cu reprezentanții HR ai companiilor din toată țara și de a înțelege mai bine cerințele actuale ale pieței de muncă. Totodată, prin intermediul proiectului Infotech, angajatorii au prilejul de a informa studenții Universității Tehnice cu privire la stagiile de practică disponibile și  toate activitățile dedicate comunității academice.

Show More
Back to top button