ESU 2021 – ESUTOPIA

Make your summer unforgettable!

Engineering Summer University (ESU) este un proiect educațional de mare anvergură, ajuns la cea de-a VII-a ediție, implementat de către Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT Cluj), în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) în perioada 17-31 iulie.

În ediția de anul acesta au participat 98 de absolvenți ai clasei a XI-a, viitori studenți, având ca scop familiarizarea acestora cu viața academică din toate punctele de vedere. Activitățile au avut loc pe parcursul a două săptămâni, în cadrul Complexului Studențesc Observator din Cluj-Napoca și nu numai (Piața Unirii, Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, Cinema „Dacia”, Grădina Botanică „Alexandru Borza”, Cluj Hub, Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, Baza de Agrement UTCN din Mărișel, Complexul „Leul”).

Datorită contextului pandemic în care a avut loc tabăra, atât cazarea participanților, cât și programul taberei s-au desfășurat în condiții de maximă siguranță, respectând normele de igienă și distanțare aflate în vigoare la acel moment.

Pe lângă colaborarea dintre OSUT Cluj și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, acest proiect a fost susținut și de către următorii parteneri oficiali: Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, Farmec, Merlin’s VitaminAqua, Routier, Transisud, ALLBIM NET, Bălăngănel.ro, Nova Plus, PLAN 31 și Cleo Pub. Sprijinul acestora s-a dovedit a fi esențial în buna desfășurare a taberei de vară.

Printre activitățile de la ESU s-au remarcat cele cu caracter didactic: cursuri impromptu susținute de către profesorii universității, prezentarea dotărilor UTCN, traininguri de specialitate și simularea unei sesiuni de examene.

 Pe de altă parte, participanții s-au putut bucura și de sesiuni informale și de socializare, printre care se evidențiază Treasure Hunt, 20 de Provocări, Olimpiada Trăzniților, Capture The Flag, ESU Above All, activități sportive și seri tematice.

Nu în ultimul rând, elevii au participat în Piața Unirii la mai multe activități organizate de TIFF și au avut ocazia să cunoască personalități celebre din țară cum ar fi Laura Giurcanu și Andi Moisescu, cu care au interacționat pentru a realiza unele provocări oferite la ESU, precum mimarea unei scene celebre. 

Proiectul a beneficiat de acoperire media națională cu ajutorul televiziunii Prima TV. Engineering Summer University a beneficiat de un reportaj media și a apărut la televizor în mai multe rânduri promovând tabăra, universitatea și sponsorii proiectului (Link: https://www.youtube.com/watch?v=_m0MvMVyBV4). 

Misiunea acestei tabere de vară a fost îndeplinită, participanții noștri plecând acasă cu informații utile pentru procesul de înscriere la UTCN, cu o viziune mai bine definită asupra vieții de student la Cluj-Napoca și mai ales cu motivație și energie pentru provocările oferite de clasa a XII-a. 

#OSUTCJ #weAreUTCN #ESU2K21 #ESUTOPIA

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button