Voluntariatul în studenție

Activitatea de voluntariat pentru promovarea disciplinei facultative „VOLUNTARIAT” poate fi desfășurată în cadrul Organizației Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT Cluj).

Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a luat naștere acum 18 ani, când un grup de studenți, sprijiniți de câțiva actori importanți din conducerea universității, au ajuns la concluzia că trebuie să faciliteze transmiterea informației între studenți și cadre didactice, precum și între studenți și conducere. Necesitatea studenților de a își spune cuvântul trebuia susținută de un cadru legal, iar conceptul de Organizație Studențească exista deja. Procesul nu a fost unul lung, și nici greu, astfel că în 2003 a luat naștere o organizație, a studenților, pe care ei au creat-o și i-au impus reguli și condiții după bunul lor plac. Acum studenții aveau un mecanism de a-și susține opiniile.

Identificând nevoile și probleme studenților, în cadrul organizației au luat naștere de-a lungul anilor o multitudine de proiecte care urmăreau formarea studenților pe plan profesional și dezvoltarea lor pe plan personal.   

 Astăzi, discutăm despre mii de voluntari formați, sute de probleme studențești soluționate, zeci de drepturi apărate, proiecte duse la bun sfârșit și, în curând, 18 ani de activitate. 

În cadrul OSUT Cluj poți să îți găsești locul fie că ești un sportiv sau un pasionat de artă, fie că îți place să scrii cod sau articole, fie că ai divertismentul în sânge sau ești reprezentativ pentru colegii tăi și vrei să lupți pentru ei. Dintre proiectele noastre îți pot părea cunoscute: Balul Bobocilor UTCN, Polihack, Debattle, InfoTech, Crosul UT, PoliArt, PoliSport, Viitor Inginer sau cea mai populară școală de vară din Cluj-Napoca, Engineering Summer University

Poți promova disciplina facultativă „VOLUNTARIAT” pe baza activității și implicării în OSUT Cluj, citește articolul de aici și completează cererea regăsită în el cu denumirea organizației noastre! 

#OSUTCJ #weAreUTCN

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button