Crosul Universității Tehnice

In INFO studenti, Noutati, OSUT Recomanda by Andrei Stan0 Comments

Fiecare persoană simte la un moment dat nevoia unui element de noutate în viață. Când intervine monotonia, începi să te îndoiești că îți trăiești viața cu adevărat, iar acest lucru este primul factor al dorinței unei schimbări. Aceasta poate să difere în funcție de nevoile fiecărei persoane, de pasiunile ei. Intenția de schimbare a stilului de viață apare, mai ales, în ceea ce privește sănătatea. Cu toții ne dorim la un moment dat să mâncăm mai sănătos, să facem sport, conștientizând că acest lucru este unul benefic pentru noi.

În încercarea de a introduce toate acestea în viața noastră, este nevoie de multă ambiție, perseverență, încredere în propriile forțe, dar cel mai important, avem nevoie de acel lucru care să dea startul procesului de schimbare. Odată ce ai reușit să realizezi ceva care, până acum, părea imposibil pentru tine, vei fi tentat să încerci mai des, să experimentezi mai mult și să continui în încercarea de a-ți depăși limitele.

Un exemplu potrivit în adoptarea unui stil de viață sănătos este alergatul, fiind unul dintre cele mai practicabile sporturi din zilele noastre. De fiecare dată când ieșim în parc pentru o simplă plimbare, putem observa în jur oameni de toate vârstele care aleargă, iar în mintea noastră se strecoară ideea de apreciere, dar și dorința de a le urma exemplul.

În plus, alergatul are o mulțime de beneficii. Cu fiecare sută de metri în plus alergată,  cu fiecare 5 minute care se adaugă la timpul de jogging, inima devine tot mai puternică. De asemenea, pe lângă faptul că alergatul arde multe calorii și în ciuda miturilor că aceasta dăunează articulațiilor, doctorii susțin că, dimpotrivă, este chiar benefic lor.

Un prilej bun pentru a începe schimbarea, pentru a experimenta ceva nou, dar și o ocazie de a-ți testa limitele îl reprezintă în aceasta lună Crosul Universității Tehnice. Astfel că, în data de 20 aprilie, de la ora 9:00, sunt așteptați în Parcul Central atât studenții amatori, cât și cei cu adevărat pasionați de jogging, pentru a parcurge un traseu de 6 km.

Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se mândrește cu un număr de peste 100 de participanți la fiecare din edițiile trecute, așadar vă așteptăm să vă înscrieți în număr cât mai mare, pentru a avea parte de o experiență de neuitat!

 

Link formular de înscriere: https://forms.gle/4gReD7h4Qu4bFPsZ7

Articol redactat de Anna Găncean.

Leave a Comment