IMPORTANT! Bursele studențești!

In INFO studenti, Intrebari frecvente by Ioan Fodorut3 Comments

Stimați colegi,

În urma sedintei de senat din data de 23 Martie 2017 a fost aprobat Regulamentul de Burse. În cadrul acestei sedinte, studentii au solicitat respectarea ordinului de ministru ce prevede criteriile de acordare a burselor sociale.

Conform acestor criterii pentru acordarea burselor sociale nu pot fi stabilite criterii academice ci doar criteriile de promovare a anului universitar, in schimb s-au decis urmatoarele:

Art 3. al. b) beneficiarii bursei sociale:

– pentru semestrul I – care au promovat în anul curent acumulând 60 de credite din contractul disciplinelor din anul anterior;

– pentru semestrul II – care au promovat în anul curent acumulând 60 de credite din contractul disciplinelor din anul anterior şi au acumulat 30 de credite în semestrul I al anului în curs;

Aceste prevederi sunt in contradictie cu Ordinul de Ministru ce stabileste “Criteriile generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenții și cursanții din învățământul superior de stat, învățământ cu frecvență din 27.02.2017”: 

“Art. 5 al. (2) Pentru acordarea burselor sociale, în metodologiile proprii ale universităților nu sunt prevăzute criterii academice, în afara celui de promovabilitate.”

Tinand cont de cele expuse mai sus ne exprimam dezacordul total fata de hotararea data in senatul UTC-N si va solicitam, dragi studenti, sprijinul in acest demers prin completarea urmatorului chestionar:

CHESTIONAR

In acest context, solidaritatea fata de colegii nostri care chiar au nevoie de aceasta bursa pentru a-si continua studiile este necesara! E momentul sa fim alaturi de colegii nostri, indiferent de situatia financara.

Aici puteți consulta Regulamentul de burse aprobat în ședința de senat din data de 23.03.2017:
http://ge.tt/5zsk2Qj2

Aici puteți consulta Ordinul de Ministru ce determină Criteriile generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenții și cursanții din invătămantul superior de stat, invătămant cu frecventă din 27.02.2017 :
http://ge.tt/9eQn3Qj2

Vă mulțumim!

Find me on

Ioan Fodorut

Președinte at OSUT Cluj-Napoca
Student în anul 3 la Facultatea de Automatică și Calculatoare
Find me on

Comments

  1. Si eu am aplicat pentru bursa sociala medicala si nu mi se pare ok decizia luata de UTCN.

  2. Sunt de părere ca bursele sociale ar trebui date tuturor studenților cărora situația financiară i-ar împiedica să își continue studiile.

  3. Demersul acesta este pentru modificarea regulamentului pentru semestru in curs sau se va aplica modificarea in caz ca se va adopta doar semestru viitor?

Leave a Comment