UPDATE: Noile burse studențești

In INFO studenti, Intrebari frecvente, Noutati by Ioan Fodorut11 Comments

În data de 2 martie 2017 a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 3392 din 27 februarie 2017 privind stabilirea Criteriilor generale de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin material pentru studenţii şi cursanţii din învăţământul superior de stat, învăţământ cu frecvenţă.

Din fondurile de la bugetul de stat, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca acordă: burse pentru stimularea performanţei, burse sociale, burse pentru ajutor social ocazional, burse speciale, burse pentru stagii de studii universitare şi postuniversitare.

Consiliul de Administrație a făcut următoarele propuneri pentru cuantumul burselor care vor fi acordate începând cu acest semestru în universitatea noastră. Aceste propuneri trebuie să fie adoptate în Senatul UTC-N din 23 Martie, 2017. Astfel, începând cu acest semestru vor fi acordate 4 tipuri de burse:

1. Bursa de performanţă – 800 lei

2. Bursa de merit – 700 lei

3. Bursa socială – 580 lei

4. Bursa pentru ajutor social ocazional – 580 lei

UTC-N acordă burse studenţilor înmatriculaţi la programe de studii universitare cu frecvenţă, fără taxă de studii, ciclurile de studii licenţă şi master.

Tot în ședința ordinara a Consiliului de Administrație s-au făcut următoarele propuneri ca excepții pentru studenții care nu sunt integraliști și solicită acordarea bursei sociale:

– pentru semestrul I – care au promovat în anul curent acumulând 60 de credite din disciplinele planului de învățământ al anului anterior;

– pentru semestrul II – care au promovat în anul curent acumulând 60 de credite din disciplinele planului de învățământ al anului anterior şi au acumulat 30 de credite din disciplinele planului de învățământ aferent semestrului I al anului în curs;

– studenţii cetăţeni străini bursieri ai statului român primiți la studii în baza metodologiilor specifice emise de Ministerul Educației Naționale, cu raportare la anul în care au fost înmatriculați.

Aceste criterii nu sunt criteriile finale! Criteriile vor fi votate în Senatul UTC-N în care studenții sunt reprezentați în proporție de 25%!

IMPORTANT!

Data limită de depunere a dosarelor pentru bursele sociale este este 21 Martie, 2017!

Bursele sociale se cumulează cu celelalte tipuri de burse!

Actele necesare pentru completarea dosarului pot fi găsite mai jos:

Acte necesare

 

#OSUTCJ recrutează!

Înscrie-te până pe 18 Martie pe recrutează.osut.org!
#Onoare #Ambiție #Responsabilitate #Prietenie #Performanță #Creativitate #Inițativă #Respect

Find me on

Ioan Fodorut

Președinte at OSUT Cluj-Napoca
Student în anul 3 la Facultatea de Automatică și Calculatoare
Find me on

Comments

  1. Author

   Salut! 🙂 Varianta finală va fi afișată după votul din Senatul UTCN din 23 Martie.

 1. Bursele de studiu nu mai exista? Sau cum se va proceda acum pt cei care pana acum primeau acest tip de bursa?

  1. Author

   Salut! Conform metodologiei lansate de Guvern, acest tip de burse nu este reglementat în Legea Educației, deci nu vor mai exista. Bursele de merit vor acoperi și studenții care până acum luau burse de studiu.

 2. Au fost adoptate propunerile pana la urma? Ca nu gasesc nici o informatie despre votul din 23.

 3. Buna!
  Care sunt criteriile de acordare a burselor in afara de cele sociale pentru licenta si master, ca nu am gasit publicat nimic dupa sedinta din 23.03.2017 si care sunt sumele allocate.
  Multumesc anticipat!

Leave a Comment