ORARE și Informații pentru BOBOCI

In INFO studenti, Intrebari frecvente, Noutati by Ioan Fodorut0 Comments

Salutări, dragi colegi!

Începutul anului universitar se apropie, așa că OSUT Cluj-Napoca dorește să vă aducă la cunoștință câteva dintre detaliile pe care e bine să le știți despre viața de student al UTC-N.

– În primul an, orele de sport sunt obligatorii. Pentru aceasta veți avea nevoie de o adeverință medicală care să ateste că sunteți apți pentru efort fizic. Opțiunile pentru ora de sport sunt aerobic sau înot pentru fete și sală sau înot pentru băieți. Pentru a urma cursurile de înot trebuie sa treceți de niște probe. Mai multe detalii veți primi de la domnii profesori de sport în prima ora.

– Fiecărui an i se va repartiza câte un cadru didactic la începutul anului universitar ca și îndrumător de an.

– Îndrumătorii de an vor fi cei care vă vor aduce contractele de studiu, codurile pentru evaluarea cadrelor didactice și vă vor oferi ajutor în problemele întâmpinate de-a lungul anului universitar.

– Fiecare secție va fi împărțită în grupe și semigrupe. Împreuna, va veți alege un șef de grupa și un șef de an care va tine legătura cu profesorii prin email și va programa examenele înainte de fiecare sesiune, consultându-se cu domnii profesori și cu colegii.

– În primele săptămâni de facultate va trebui să achitați o taxa de înmatriculare în valoare de 100 de lei. Aceasta este taxa pentru a putea fi trecuți în registrul matricol.

– Veți putea dispune de două linii gratuite de transport în comun, după ce veți obține un card de reduceri pentru student (ex. Omnipass, ISIC, Euro<26).

– Conform legii, odată cu schimbarea domiciliului, fiecare persoană ar trebui să obțină și o viză de flotant. Aceasta nu e obligatorie, dar e recomandată, putând fi de folos în mai multe situații (de exemplu, pentru a putea vota în Cluj-Napoca sau pentru a putea elibera un cazier judiciar de aici).

– UTC-N pune la dispoziția studenților săi biblioteca UTC-N, librăria UTC-N, cantine și un cabinet medical universitar.

– Exista mai multe tipuri de burse pe care studenții le pot accesa: bursa de performanta, bursa de merit și bursa de studiu, bursa de ajutor social și bursele Erasmus. Studenții din anul 1 au acces la burse doar începând cu al doilea semestru, exceptând bursele Erasmus, ca pot fi accesate doar din anul 2.

 

Orare

– Facultatea de Automatică și Calculatoare – Orar Automatica, Orar Calculatoare

– Facultatea de Arhitectură și Urbanism – Orar

– Facultatea de Construcții – Orar

– Facultatea de Construcții de Mașini – Orar

– Facultatea de Electronică și Telecomunicații – Orar

– Facultatea de Inginerie Electrica – Orar

– Facultatea de Ingineria Mediului și a Materialelor – Orar

– Facultatea de Instalații – Orar

– Facultatea de Mecanică – Orar

Find me on

Ioan Fodorut

Președinte at OSUT Cluj-Napoca
Student în anul 3 la Facultatea de Automatică și Calculatoare
Find me on

Leave a Comment